Спорт

Страхиња Ераковић за РТ Балкан: Пикси нас убедио да можемо против свих

Српски фудбалер Страхиња Ераковић, једини представник Суперлиге Србије на Светском првенству у Катару, за наш портал причао је о значају позива у национални тим, очекивањима од веома специфичног Мундијала, као и о томе шта селектора Драгана Стојковића чини посебним у свету фудбала.
Страхиња Ераковић за РТ Балкан: Пикси нас убедио да можемо против свихGettyimages.ru © Srdjan Stevanovic

Ераковић се нашао на списку од 26 фудбалера за које се селектор Стојковић определио да представљају репрезентацију на Мундијалу у Катару.

"Осећај је изванредан, још нисам свестан да сам позван на тако велико такмичење какво је Светско првенство. То је сан сваког спортисте који почне да се бави било којим спортом. Реакције у породици су биле феноменалне, пошто су и они били помало у чуду, па се сви још увек 'носимо' са тим и тек постајемо свесни", почео је Страхиња Ераковић за РТ Балкан.

Страњиха је фудбалер Црвене звезде и једини је на Пиксијевом списку, који долази из Суперлиге Србије.

"Није још време за радовање и славље. Имам да одиграм још један меч са Звездом, па онда мисли и славље могу да се усмере ка Катару. Драго ми је што ћу једини презентовати Суперлигу и то ми је додатни подстицај да наставим да радим још јаче и још боље."

Србију на Светском првенству очекује тежак посао већ у групној фази, пошто се "орлови" састају са Бразилом, Швајцарском и Камеруном.

"Од првенства очекујем да екипа игра као што је и до сад играла, да наметне свој стил игре и наравно да се надам најбољем, желим да стигнемо што даље можемо. Група је веома слична оној на прошлом Светском првенству, мислим да имамо чему да се надамо и да ћемо то показати нама, нацији и свима онима који навијају за Србију. Прва препрека је велики Бразил, али ако будемо они прави, мислим да можемо да се носимо са свима", изјавио је 21-годишњи фудбалер."

Ераковић је на занимљив начин описао шта то Драгана Стојковића чини одличним тренером и селектором.

"Мистер је пре свега одличан тренер, али и човек. У репрезентацију је убацио неку нову атмосферу, нема толико притиска, већ се радујемо сваком репрезентативном окупљању и увек идемо са пуним самопоуздањем у нове победе. Усадио нам је у главу да можемо да играмо против било које екипе, што се надам да ћемо показати и на Светском првенству."

Током каријере, млади фудбалер имао је прилику да сарађује са одличним штоперима, који су му помогли у сазревању. 

"И у Звезди и у репрезентацији имам од кога да учим, имам среће што сам, може се рећи, још млад. У клубу су то (Александар) Драговић, (Немања) Милуновић, (Радован) Панков, а у репрезентацији учим од играча светског калибра. Сви они су ми у огромној мери помогли да тако брзо стигнем до неких добрих партија и нивоа. Трудићу се да будем све бољи и бољи, да учим од њих, јер имам шта да научим и простора да напредујем."

Попут многобројних његових саиграча, али и људи из Фудбалског савеза Србије, Страхиња Ераковић сматра да је атмосфера међу "орловима" њихово највеће оружје.

"Највеће оружје Србије на Мундијалу сигурно је атмосфера у екипи, али и тај неки српски инат. Надам се да ћемо свима показати каква смо екипа, каква смо породица и да никоме против Србије неће бити лако", закључио је Страхиња Ераковић у интервјуу за РТ Балкан.

Српски фудбалер дебитовао је у националном дресу у утакмици Лиги нација ове године, против селекције Норвешке.

Први меч на Мундијалу у Катару, Србија ће играти против селекције Бразила 24. новембра.

Александар Петровић (@AlexPetro23)

image