Спорт

Барселонина срамота - саопштењем напали Месија што се није вратио

После 21 године у клубу, 672 постигнута гола и прегршт освојених трофеја, Лионелу Месију је приређен ружан гест након што је одлучио да постане играч Интер Мајамија уместо да се врати у Барселону
Барселонина срамота - саопштењем напали Месија што се није вратиоGetty © Eric Alonso / Stringer

Лионел Меси је донео одлуку и у наредној сезони носиће дрес Интера из Мајамија, клуба који се такмичи у северноамеричкој МЛС лиги.

Упркос бројним писањима да би могао да се врати у Барселону после две године проведене у Пари Сен Жермену, од тога нема ништа, а сада је и каталонски клуб начинио ружан гест напавши најбољег фудбалера света.

Месију овог лета истиче уговор са ПСЖ-ом и слободан је у избору нове средине. Аргентинац је имао понуду из Саудијске Арабије вредну 1,5 милијарди евра, односно 500.000.000 евра по сезони, али ју је одбио због породице.

Све време је Барселона "кружила" око свог највећег играча у историји, али клуб није могао да му гарантује да ће бити регистрован за наступе у такмичењима чак и када би се вратио на "Ноу Камп" да игра са драстично смањеном или чак непостојећом платом.

Барселона мора да поштује стриктна финансијска правила Ла Лиге, а уз долазак Месија би морала и да смањи примања других играча у тиму и да направи додатног места у буџету продајом играча. Поред свега тога, нису могли да Месију гарантују да ће бити регистрован. Због тога је Меси решио да не ризикује и одлучио се за Интер Мајами, а Барселона се после свега огласила и практично напала Месија и његовог оца Хорхеа.

"Хорхе Меси, отац и агент Лионела Месија, у понедељак 5. јуна обавестио је председника Барселоне Ђоана Лапорту да ће његов син прећи у Интер из Мајамија упркос томе што је добио понуду Барселоне. Обе стране су желеле да поново носи овај дрес, али... Лапорта је разумео и поштовао Месијеву одлуку да се такмичи у мање захтевној лиги, далеко од светала рефлектора и притисака који је имао претходних година", стоји у потпуно непотребном саопштењу Барселоне.

Подсетимо, Меси је у Барселону дошао још као 13-годишњак и провео је 21 годину у клубу. За то време, одиграо је 778 утакмица и на њима забележио 672 гола и освојио све могуће трофеје по више пута. Услед финансијских проблема клуба отишао је у Пари Сен Жермен 2021.

image