Спорт

Федерер и Ђоковић нису исти - овако је Роџер њега прозивао због грчева

И док је Новак хвалио Карлоса Алкараза упркос мучењу са грчевима, пре 14 година, Србин се нашао у њему сличној ситуацији, али тада је "увек фер-плеј" настројени Роџер Федерер искористио прилику да додатно критикује Ђоковића пред целим светом
Федерер и Ђоковић нису исти - овако је Роџер њега прозивао због грчева© XouTube / screenshot / nia glyn

Новак Ђоковић се спрема за велико финале Ролан Гароса против Каспера Руда, против ког ће у недељу од 14.30 покушати да освоји 23. гренд слем у каријери и тако постане апсолутни рекордер у мушком тенису.

Он је у полуфиналу савладао Карлоса Алкараза који се мучио са грчевима у читавом телу, а Ђоковићева изјава након меча показала је да се у таквим ситуацијама током каријере носио далеко боље него што је то са њим својевремено чинио Роџер Федерер.

Иако је легендарни Швајцарац за читав свет остао оличење спортске елеганције и фер-плеја, Федерер је ипак у Србији остао упамћен по својим негативним коментарима на рачун Ђоковића, посебно на почетку каријере када се Србин мучио са бројним здравственим проблемима.

Тако је на Аустралијан опену 2009. године Ђоковић предао меч Ендију Родику у четвртфиналу због грчева током меча играног по врелом времену, а Федерер је у медијима искористио прилику да се наруга српском тенисеру.

"Он није неко ко никада пре није одустајао. То је разочаравајуће. Мени се то десило само једном у каријери. Енди је потпуно заслужио да победи у том мечу. Скоро да сам за то да кажемо 'знате шта, ако ниси довољно спреман да се такмичиш, само нестани одавде'", био је Федерер тада неспортски настројен према младом Ђоковићу.

Тако нешто требало би само ставити поред Новакове изјаве о Алкаразу након њиховог меча у петак, и лако се долази до закључка о томе ко је показао класу, а ко искористио прилику да додатно утрља "со на рану" млађем играчу.

"Рекао сам му на мрежи да зна колико је млад и да ће овде освојити трофеј много пута. Он је невероватан такмичар, веома добар момак. Он заслужује сву могућу подршку. Честитке за њега на његовом борбеном духу и томе што је издржао до краја", биле су Ђоковићеве речи упућене 20-годишњем Шпанцу.

image