Спорт

"Не бих се кладио на Руда, Ђоковић зна како се побеђује у финалима"

Александер Зверев истиче да је Норвежанин с разлогом у финалу Ролан Гароса, али напомиње да је Србин велики фаворит
"Не бих се кладио на Руда, Ђоковић зна како се побеђује у финалима"Getty © Clive Brunskill / Staff

Немачки тенисер Александар Зверев изјавио је да се не би кладио на Каспера Руда у финалу Ролан Гароса у којем се Норвежанин састаје са најбољим српским тенисером Новаком Ђоковићем.

Руд ће играти у недељу у финалу Ролан Гароса против Новака Ђоковића пошто је много лакше него што се очекивало победио Немца Александер Зверева 3:0 (6:3, 6:4, 6:0) за два сата и 11 минута.

"Каспер је у финалу са разлогом. А кад си већ у финалу, онда имаш шансе за трофеј. Наравно, нема ни најмање дилеме да је Новак фаворит. Зна како се побеђује у оваквим ситуацијама. Ако бих се кладио, мислим да не бих много новца ставио на Руда. Када си на вратима историје, расте притисак. Сетите се финала Ју-Ес опена 2021. године, против Медведева. Осећао је огроман притисак. И Новак је људско биће, сви осећамо притисак", истакао је Зверев на конференцији за медије после пораза.

Ђоковић против Руда води 4:0 у међусобним сусретима и никад није изгубио ни сет од Норвежанина. Два од та четири меча су одиграна на шљаци, оба на Мастерсу у Риму, 2020. и 2022. године.