Спорт

Буди као... Новак! Има нешто у том броју 23

Традиционално Ђоковићево сликање са пехаром после освајања неког гренд слем трофеја, овога пута било је специфичније од других. Инспирација након 23. освојеног пехара на највећим такмичењима, била је конекција са чувеним Мајклом Џорданом
Буди као... Новак! Има нешто у том броју 23Getty © Clive Brunskill

Новак Ђоковић зацементирао је своје име на врху најбољих тенисера у историји овог спорта.

Србин је дошао до 23. гренд слем титуле, чиме је претекао Рафаела Надала и по том параметру.

Многи су одмах након освајања 23. трофеја на највећим такмичењима, направили конекцију са легендарним Мајклом Џорданом.

Чињеница да се повезује са једном таквом величином, аутоматски сврстава Новака Ђоковића у конкуренцију за највећег и најбољег спортисту у историји, а не само тенисера.

Очигледно је то била и замисао фотографа, који је замолио српског тенисера да направи исту гестикулацију као поменути Џордан, након шута за победу који је елиминисао Кливленд у плеј-офу 1989. године.

На званичном сликању са пехаром Ролан Гароса, у близини Ајфеловог торња, присуствовало је неколико стотина људи, којима се Новак потом обратио. 

"Веома сам поносан, уморан сам, биће ми потребно времена да се одморим. Невероватне две недеље. Цела сезона у ствари. Прва два генд слема освојена. Тачно оно што сам желео од почетка године. Да покушам да освојим што је више могуће гренд слемова. Прва два су моја, није могло боље", почео је Ђоковић кратко обраћање.

"Одушевљен сам и поносам сам што сам исписао историју спорта који заиста волим. И што сам могао то да поделим са пријатељима, породицом, тимом. Велико и веома тешко путовање, сваки меч је био врло изазован, али издржали смо. Ролан Гарос је за мене увек био најтежи од четири гренд слема. Зато је још слађе. Историја на столу, на онаквом мечу, са свим тим људима на трибинама... Веома јединствен, специфичан осећај, посебан. Када сам пао на терен осећао сам огромно олакшање, преплавиле су ме дивне емоције", закључио је нови/стари светски број један у тенису.

image