Спорт

Није само Ђоковић исписао историју, већ и руски тенисери

Викенд за нама без дилеме је обележио најбољи тенисер свих времена дошавши до рекордног, 23. трофеја на гренд слемовима, али се догодила још једна ствар коју можемо назвати историјском
Није само Ђоковић исписао историју, већ и руски тенисериGetty © Clive Brunskill

Новак Ђоковић тријумфовао је на Ролан Гаросу и – сада и званично – постао највећи свих времена, иако је то био много раније.

Ђоковић је у финалу савладао Каспера Руда максималним резултатом, у полуфиналу је у сусрету генерација елиминисао до тада првог играча света Карлоса Алкараза, док је у четрвтфиналу савладао Карена Хачанова, који је успео да му "откине" један сет.

Новак је на већ описан начин дошао до пехара, а Хачанов, захваљујући новом добром резултату на гренд слемовима, вратио се у Топ 10. Тиме је руски тенис исписао историју.

Први пут од увођења АТП ранг-листе, чак тројица руских тенисера налазе међу најбољих 10 – поред Хачанова, ту су још Данил Медведев (трећи), те Андреј Рубљов (седми).

Медведев је такмичење у Паризу завршио већ на старту, поразом од Бразилца Тијага Сејбота Вајлда, док је Рубљов заустављен у четвртој рунди од Лоренца Сонега.

Још тројица Руса налазе се у најбољих 100 – Аслан Карацев је 48, Александер Шевченко 92, а Роман Сафијуљин заузима 99. позицију.

image