Спорт

Гундоган наставља каријеру у Барселони

Досадашњи фудбалер Манчестер ситија и немачки репрезентативац Илкај Гундоган договорио је прелазак у Барселону, преносе шпански медији
Гундоган наставља каријеру у БарселониGetty © Christian Kaspar-Bartke / Stringer

Гундоган стиже у каталонски клуб без обештећења, пошто му 30. јуна истиче уговор са Манчестер ситијем. Он је са Барселоном договорио двогодишњи уговор уз могућност продужења на још једну сезону. Немачки фудбалер је био капитен Манчестер ситија, а одбио је продужење сарадње са енглеским клубом.

"Ово је тек почетак", кратко је изјавио директор Барселоне Матеу Алемани.

Гундоган је треће појачање Барселоне у летњем прелазном року после Ињига Мартинеза и младог нападача Виктора Рокеа.

Шпански медији подсећају да је Гундоган имао понуде Борусије Дортмунд и Арсенала, али је одлучио да настави каријеру у Барселони.

Немачки фудбалер је у Манчестер ситију провео седам сезона, а за енглески клуб је одиграо 304 меча, постигао 60 голова и имао је 40 асистенција. Гундоган је прошле сезоне са "грађанима" освојио ФА куп, Премијер лигу и Лигу шампиона.

"Манчестер сити је нудио Гундогану већу плату, али је он прихватио понуду Барселоне у којој ће годишње зарађивати 10 милиона евра брута уз откупну клаузулу од пола милијарде евра", наводи шпански спортски лист Ас.

image