Спорт

Барселона некако сломила отпор Осасуне за корак ближе титули

Фудбалери Барселоне савладали су на свом стадиону екипу Осасуне са 1:0 у мечу 33. кола Ла Лиге
Барселона некако сломила отпор Осасуне за корак ближе титулиGetty © Alex Caparros

Знатно теже од очекиваног, Ћавијев тим дошао је до победе над Осасуном, чиме је направио крупан корак ка титулу и домаћем првенству.

"Блауграна" је упркос чињеници да је више од сат времена имала играча више, тек у финишу успела да искористи једну од многобројних шанси и дође до тријумфа.

Гости из Памплоне, који су свакако дошли да се бране на "Ноу Кампу", од 27. минута су још више били принуђени на то, пошто је Ерандо као последњи играч одбране, оборио Педрија и зарадио црвени картон.

Ређале су се прилике Барселоне у преосталом времену првог и читавим другим полувременом, али су се добрано испромашивали Левандовски, Де Јонг, Дембеле, Педри, а после и Фати и Феран.

Ћави је извршио готово све измене и изротирао свих шест играча у нападу, не би ли неко постигао погодак.

Меч се ближио крају, а нервоза домаћих навијача бивала све већа, али је утакмицу решио нико други до Ђорди Алба.

Искусни леви бек у финишу меча је ушао у игру и преузео капитенску траку од Серхија Бускетса.

У 85. минуту, након центаршута Левандовског и асистенције Де Јонга, Алба је хируршки прецизно од стативу савладао голмана Аитора Фернандеса и постигао погодак вредан победе и три бода.

Барселона је тако стекла 14 бодова предности на врху табеле у односу на Реал Мадрид, који свој меч 33. кола игра нешто касније, против Реал Сосиједада.

image