Спорт

Хоће ли Саудијци новцем привући и Милинковић-Савића?

Српски репрезентативац могао би да буде последња у низу фудбалских звезда којој ће стићи понуда која се не може одбити
Хоће ли Саудијци новцем привући и Милинковић-Савића?Getty © Marco Rosi - SS Lazio / Stringer

Сергеј Милинковић-Савић, везиста Лација и репрезентације Србије, изазива велико интересовање у Саудијској Арабији, па више клубова има намеру да се укључи у трку.

Милинковић-Савић на мети је Јувентуса, Интера, Милана, али и клубова ван Италије који га желе у својим редовима. Међутим, према речима његовог менаџера Матеје Кежмана, добили су конкуренцију у виду пребогатих Арапа.

"Истина је да из Саудијске Арабије има много тимова заинтересованих за Сергеја, али нама је тренутно у фокусу нешто друго", рекао је Кежман у разговору за "Ел Балад" и потом се оградио рекавши да није нереално да његов клијент ипак заврши тамо:

"Ово што сам рекао не значи да Сергеј не може да заигра у Арабији следеће сезоне, у животу се никад не зна."

Сергеј улази у последњу годину уговора са небеско плавима, који ће желети да извуку што је више могуће новца приликом евентуалног трансфера.

Саудијска Арабија постала је идеална дестинација за играче у последњих месец дана јер стижу понуде на које нису имуни ни они најбољи. Челници клубова не жале стотине милиона како би велика имена приволели да дођу у један од четири највећа клуба.

Кренуло је сензационалним доласком Кристијана Роналда у Ел Наср на почетку сезоне, а онда, водећи људи тамошњег фудбала, као да су чекали нову паузу како би кренули у шопинг и не планирају да стану.

Пут Саудијске Арабије прво је кренуо Карим Бензема, а за њим и Нголо Канте, Рубен Невеш, Хаким Зијеш, Едуар Менди, Калиду Кулибали...

Меси је одбио арапски новац, иако му је Саудијска Арабија један од главних спонзора, али се спекулише да би тамо могао да заврши и Серхио Рамос, па чак и Нејмар. Наравно, реч је о уговорима који вреде девет и више цифара.

Последња у низу гласина које је објавила "Марка" јесте и да је Бернардо Силва, један од главних шрафова Гвардиолине машинерије у Манчестер ситију, на прагу преласка у Ел Хилал.

image