Спорт

Атаман најавио "трансфер бомбе" за Ф4 – хоће ли нека стићи из Београда?

Нови тренер кошаркаша Панатинаикоса Ергин Атаман изјавио је да је циљ клуба из Атине наредне сезоне пласман на завршни турнир Евролиге
Атаман најавио "трансфер бомбе" за Ф4 – хоће ли нека стићи из Београда?© FIBA

Атаман је пре неколико дана преузео Панатинаикос, а са Ефесом је 2021. и 2022. године освојио титулу у Евролиги.

"Наш циљ је да се пласирамо на Ф4 Евролиге. Не могу да водим Панатинаикос и да кажем наш циљ је плеј-оф. Када сам водио Ефес циљ ми је био да надмашим Фенербахче са Жељком Обрадовићем. Зашто? Зато што је у то време Фенербахче био један од најбољих клубова у Европи", открио је Атаман.

"Тај клуб је сваке године играо Ф4 Евролиге и био је шампион у Турској. Тако је и са Олимпијакосом у Грчкој. Ако надмашимо Олимпијакос играћемо на Ф4 Евролиге и бићемо шампиони Грчке."

Атаман је навео да ће остати и селектор Турске, пошто има уговор са националним савезом ове земље до јуна наредне године.

Он је најавио да ће наредне недеље Панатинаикос ангажовати неколико појачања.

"Још нисмо формирали тим, али наредне недеље ћемо активирати неколико трансфер бомби. Једва чекамо наредну недељу, пошто смо направили значајан напредак у преговорима са веома важним играчима. Имамо и спремне алтернативе. Нема панике, имамо буџет и искористићемо га најбољи могући начин", истакао је нови тренер Панатинаикоса.

Спекулише се да договорен долазак Луке Вилдозе из Црвене звезде, док "зелени" интензивно покушавају да доведу и капитена Партизана Кевина Пантера.

Пантер је одиграо сезону живота, водио црно-беле до титуле у АБА лиги и четвртфинала Евролиге, због чека је ПАО послао понуду од скоро пет милиона евра за две сезоне.

image
VV inauguration
banner