Спорт

Звезда остаје без пола тима – Добрић и Вилдоза одлазе, "Пефи" у пензији

Дан после неуспеха у финалу регионалног такмичења почело је осипање екипе која је прављена да буде шампионска
Звезда остаје без пола тима – Добрић и Вилдоза одлазе, "Пефи" у пензији© Dusan Milenkovic/ATAImages

Црвена звезда изгледаће много другачије на почетку следеће сезоне јер ће отићи многи важни играчи.

Најбољи кошаркаш црвено-белих Огњен Добрић прећи ће у Виртус из Болоње, Лука Вилдоза ће у Панатинаикос, док је легендарни "Пефи" окачио патике о клин.

Некадашњи српски репрезентативац Стефан Марковић одлучио је да заврши играчку каријеру, објавили су "црвено-бели" на званичном сајту.

"Као клуб смо поносни што је Стефан део своје играчке каријере провео и завршио у нашем клубу коме је дао много", пише у саопштењу.

"За две сезоне одиграо је 116 утакмица и освојио пет трофеја са КК Црвена звезда (АБА лигу, две титуле првака Србије и два КРК), али је током свог боравка још једном потврдио да је један од највећих професионалаца који су носили црвено-бели дрес, радника, ратника, омиљених саиграча на терену и свлачионици, и на првом месту добар човек и велики шампион."

Професионалну каријеру Марковић почео је у Атласу, и наставио је у  Хемофарму, Бенетону, Валенсији, Банвиту, Уникаху, Зениту из Санкт Петербурга, Химкију, Виртусу из Болоње и Црвеној звезди.

Искусни плејмејкер је са репрезентацијом Србије био други на Олимпијским играма 2016. године, Светском првенству 2014. године и првенству Европе 2009. године, а са селекцијом до 19 година има златну медаљу са Светског шампионата 2007. године у Новом Саду.

Клуб ће готово извесно напустити и Факундо Кампацо.

image
VV inauguration
banner