Спорт

Вилдоза: Једва чекам да осетим атмосферу у "ОАКА" арени

Лука Вилдоза пресрећан што наставља каријеру у Панатинаикосу

Вилдоза је у Панатинаикос стигао из Црвене звезде, а у новој сезони ће сарађивати са Ергином Атаманом.

"Осећај је сјајан, пошто сам свестан да ћу наредне сезоне да носим историјски дрес Панатинаикоса. Осећам се узбуђено. Заиста се радујем што ћу доћи у Атину и почети да радим са својим новим саиграчима и тренерима", рекао је Вилдоза за званични сајт клуба.

Вилдоза каже да једва чека да осети атмосферу коју праве навијачи Панатинаикоса.

"Играо сам у 'ОАКА' арени као противник Панатинаикоса, али сам пратио навијаче и по видео снимцима који круже интернетом. Атмосфера коју стварају је луда. Они воле тим и изражавају љубав на јединствен начин. Ово ми се стварно свиђа и једва чекам да то доживим. Сигуран сам да ћу имати сјајну везу са њима", истакао је Вилдоза.

Аргентински кошаркаш је потом поменуо личне и тимске циљеве које жели да испуни у Панатинаикосу.

"Моји лични циљеви увек иду у складу са тимским. Нисам од оних који воле много великих речи. Радићемо вредно као тим и надам се да ћемо имати веома добру сезону. Мислим да ћемо у новој сезони имати веома јак тим. Атаман је одличан и веома искусан и успешан тренер. Он зна како да натера своје играче да играју преко својих граница. Оптимиста сам што се тиче нове сезоне", додао је Вилдоза.

Он је навео да је пре потписивања уговора разговарао са Танасисом Адетокумбом и Немањом Недовићем.

"Разговарао сам са Танасисом, кога познајем из времена у Милвокију, као и са Недом. Обојица су ми рекли да је Атина прелеп град за живот, време је одлично, навијачи посебно топли, а клуб на врхунском нивоу у свим областима. У неколико речи, рекли су ми да дођем у Панатинаикос и да ћу сигурно провести три изузетне године."

Он је позвао навијаче Панатинаикоса да помогну тиму у предстојећој сезони.

"Све што могу да им обећам је да ћу вредно радити и сваки дан дати све од себе да помогнем тиму. Навијачи Панатинаикоса знају како да подрже свој омиљени тим и погураће нас да превазиђемо наше такмичарске границе. Потребни су нам у свим утакмицама. Једва чекам да их видим", закључио је Вилдоза.

image
VV inauguration
banner