Спорт

Пропао посао селектора и Партизана – Ђерона неће бити тренер црно-белих

Дошло је до великог преокрета у преговорима за које се мислило да су скоро готови, па је комплетан посао пропао
Пропао посао селектора и Партизана – Ђерона неће бити тренер црно-белих© Antonio Ahel/ATAImages

Шпански стручњак Тони Ђерона, који је селектор рукометне репрезентације Србије, неће постати тренер Партизана, сазнаје специјализовани портал "Балкан хендбол".

Ђерона је требало да преузме црно-беле, медији су писали да је договор скоро постигнут, али је дошло до великог преокрета и читав посао је пропао.

Како наводи споменути портал, у једном тренутку је пренета информација о уговору на три сезоне када преговори нису ни били у току, што нас доводи до закључка да Ђерона није ни био толико близу Партизана колико се стекао утисак.

Томе је допринела и изјава председник Рукометног клуба Партизан Жељка Перкунића.

"Постоје велике шансе да Тони Ђерона постане тренер Партизана, али морам да кажем да још није потписао. Преговори су још у току", рекао је Перкунић.

"Оно што је нама најважније њему се свиђа наш план да у првом реду развијамо играче, да окосницу чине млади домаћи играчи, који ће бити садашњост и будућност репрезентације. То је оно са чим се и он слаже и то нам даје за право да верујемо да ћемо успешно завршити преговоре и да ћемо ускоро моћи да кажемо да је Ђерона тренер Партизана."

Ђерона има још годину и по дана уговор са Рукометним савезом Србије и фокусиран је на наступ на Европском првенству, односно на борбу за олимпијске квалификације.

Без клуба је од априла када је напустио француски Шартр.

image