Спорт

Селектор Ђерона објавио списак рукометаша за мечеве против Финске и Словачке

На два предстојећа сусрета, рукометаши Србије могли би да овере пласман на Европско првенство
Селектор Ђерона објавио списак рукометаша за мечеве против Финске и Словачке© Antonio Ahel/ATAImages

Селектор рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона објавио је списак играча на које рачуна у последње две утакмице квалификација за Европско првенство, против Финске 27. априла и Словачке три дана касније.

Посебно радује повратак опорављеног голмана, Владимира Цупаре, који као освајач мађарског Купа заједно са Драганом Пешмалбеком долази на ово окупљање.

Десни бек Јовица Николић наставља да кубури са повредама и неће бити на располагању Ђерони. Списак играча на које Ђерона рачуна у сусретима са Финском и Словачком:

  • Голмани: Владимир Цупара и Дејан Милосављев.
  • Лева крила: Немања Илић, Вања Илић.
  • Пивоти: Мијајло Марсенић, Драган Пешмалбек, Лука Роган.
  • Десна крила: Богдан Радивојевић, Вукашин Воркапић.
  • Бекови: Петар Ђорђић, Илија Абутовић, Урош Борзаш, Лазар Кукић, Марко Милосављевић, Стефан Додић, Никола Зечевић, Милош Орбовић и Предраг Вејин.

Пред најбољим српским рукометашима у априлској ЕХФ недељи државних тимова су последња два изазова на путу до Европског првенства. које ће у јануару 2024. године бити играно у Немачкој. Тренутно са друге позиције на табели уз исти број бодова као првопласирана Норвешка, али уз слабију гол разлику, изабранике Тонија Ђероне на папиру очекује лакши задатак - гостовање у Финској и готово извесно овера пласмана против Словачке пред домаћом публиком.

Уз планираних 18 играча који су на списку Ђероне, са екипом ће све време тренирати голман Милан Бомаштар и десно крило Урош Којадиновић.

Као и приликом претходних акција, момци који су део развојног тима окупиће се дан раније и тренирати са стручним штабом А тима: Андреј Трнавац, Димитрије Јелић, Милош Грозданић, Марко Срдановић, Данило Радовић, Милан Јовановић, Милан Пушица, Никола Зечевић, Мирко Ђуровић, Вељко Поповић, Никола Ивановић, Огњен Карлаш, Милан Милић, Урош Којадиновић, Матеја Додић, Урош Павловић, Лука Роган, Марко Јевтић, Стефан Петрић, Никола Перић.

Утакмица против Финске на програму је 27. априла у Ванту, недалеко од Хелсинкија, са почетком у 19 часова по локалном времену. Последња утакмица у квалификационом циклусу за Европско првенство игра се три дана касније у 18 часова, пред новосадском публиком у Спенсу, кад у Србију долази Словачка.

image