Спорт

Званично: Партизан и Звезда у Евролиги!

Кошаркаши Партизана и Црвене звезде играће и следеће сезоне у Евролиги, потврђено је на званичном сајту елитног такмичења
Званично: Партизан и Звезда у Евролиги!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Партизан је изборио пласман у Евролигу, пошто је освојио регионалну АБА лигу, док је Црвена звезда добила позивницу за учешће у овом такмичењу.

Из Евролиге је саопштено да ће наредне сезоне играти свих 18 клубова, који су и прошле сезоне играли у овом такмичењу.

У сезони за нама, црно-бели су играли и четвртфинале елитног такмичења, чак био на корак од пласмана на Фајнал-фор, док су црвено-бели учешће завршили у регуларном делу.

Шампион Еврокупа Турк Телеком желео пролаз у елитно такмичење, пошто је Гран Канарија одустала од учешћа, али је њено место заузела Валенсија. Монако је остао у такмичењу као ранији освајач Еврокупа, као и због пласмана у плеј-оф у претходне две сезоне, док је Алби обновљено место пошто јој је истекла двогодишња специјална позивница.

Преостала три места попунили су Партизан као шампион АБА лиге, Црвена звезда и Виртус, који су добили вајлд карте.

Тако ће у Евролиги наредне сезоне поред београдских клубова играти Барселона, Реал Мадрид, Басконија, Олимпијакос, Панатинаикос, Макаби, Анадолу Ефес, Фенербахче, Олимпија Милано, Жалгирис, Бајерн Минхен, Асвел, Алба, Монако, Виртус и Валенсија.

Оно што је новина, на поменутом састанку власника лиценци договорена је и промена формата такмичења, која се тиче плеј-офа.

Најбољих шест тимова ће се директно пласирати у четвртфинале, док ће се они који буду од 6. до 10. места играти плеј-ин за преостала два.

Титулу у Европи брани "краљевски клуб".

image