Спорт

Олга Даниловић освојила турнир у Баштаду - свеједно испада из Топ 100

Упркос одличном резултату на челенџеру, српска тенисерка ће забележити осетан пад на ВТА листи
Олга Даниловић освојила турнир у Баштаду - свеједно испада из Топ 100Getty © Clive Mason / Staff

Српска тенисерка Олга Даниловић освојила је челенџер у Баштаду пошто је у финалу савладала Американку Ему Наваро резултатом 2:1 (7:6 (7:4), 3:6, 6:3) за два сата и 29 минута игре.

Овиме је Даниловићева наставила са добром формом на шљаци, након пласмана у треће коло Ролан Гароса, али ће упркос сјајном резултату испасти из друштва 100 најбољих тенисерки света.

На старту првог сета Даниловић је направила брејк и повела 2:0, али га није потврдила и одмах је прва носитељка турнира, 55. на ВТА листи, узвратила. Српкиња је водила и 4:2 и 5:3, али није успевала да потврди брејкове, па је сет отишао у тај-брејк. У њему се Даниловић боље снашла и освојила га резултатом 7:4.

У другом сету је поново виђен велики број брејкова, али је Наваро направила један више, три, и тако стигла до 1:1 и одлучујућег сета. На старту трећег сета Српкиња је направила брејк, али је Американка узвратила кад је смањила на 3:4. У наредном гему Даниловић поново прави брејк за 5:3, а затим на свој сервис потврђује победу и освајање пехара.

Даниловић је освајањем турнира зарадила 85.605 евра, али ће зато што је бранила много бодова из прошле сезоне ипак забележити пад од 11 позиција и наредног понедељка ће бити тек 105. тенисерка света.

image