Спорт

Крај сна за Украјинку - Вондроушова лако преко Свитолине до финала Вимблдона

Вондроушова је у једном тренутку освојила седам гемова у низу, чиме је и преломила први полуфинални сусрет у своју корист
Крај сна за Украјинку - Вондроушова лако преко Свитолине до финала ВимблдонаGetty © Mike Hewitt / Staff

Чешка тенисерка Маркета Вондроушова пласирала се у финале Вимблдона, пошто је у четвртак у полуфиналу победила Украјинку Елину Свитолину 6:3, 6:3.

Меч је трајао 74 минута. Свитолина је 76. тенисерка света, док је Вондроушова 42. на ВТА листи. Ово је био шести међусобни дуел две тенисерке, а трећи тријумф Чехиње, која ће по први пут у каријери играти у финалу Вимблдона.

Вондроушова ће по други пут у каријери играти у финалу једног гренд слем турнира. Она је 2019. године поражена у финалу Ролан Гароса од Ешли Барти 6:1, 6:3. Чехиња ће у финалу Отвореног првенства Енглеске играти са победницом меча између Белорускиње Арина Сабаленке и Онс Жабер из Туниса.

Свитолина је направила огроман успех пошто је на Вимблдон стигла са специјалном позивницом, али није успела да се први пут пласирала у финале неког гренд слема. Финале женског сингла је на програму у суботу од 15.00 часова, а укупан наградни фонд Вимблдона износи 44.700.000 фунти.

image