Спорт

Спортски суд у Лозани потврдио одлуку ФСС да је Kолубара намештала утакмице

Спортски суд у Лозани (КАС) потврдио је одлуку органа Фудбалског савеза Србије (ФСС) да је Kолубара намештала утакмице, саопштио је ФСС
Спортски суд у Лозани потврдио одлуку ФСС да је Kолубара намештала утакмице© Dusan Milenkovic/ATAImages

Органи КАС су преиначили казну ФСС Kолубари са минус девет на минус шест бодова, што незванично оставља клуб из Лазаревца у Суперлиги, али коначна одлука биће донета у 14 часова на Извршном одбору ФСС у Старој Пазови.

Kако је саопштио КАС, Kолубара се кажњава са одузимањем шест бодова, због утакмице са Спартак Ждрепчевом крви, одиграном првог маја, што јасно потврђује одлуку ФСС да је клуб из Лазаревца учествовао у нечасним радњама.

Лазаревчани су од стране КАС ослобођени одговорности за меч против Младости ГАТ, а сад са одузимањем шест бодова за прошлу сезону остају на месту које би водило у бараж прошле сезоне.

Органи ФСС ће од 14 часова донети коначну одлуку о "случају Kолубара" и саставу Суперлиге за следећу сезону, која је требало да почне сутра, али је раније старт померен за следећи викенд.

Потпредседник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Бранислав Недимовић рекао је да је задовољан јер је Спортски суд у Лозани потврдио да је Kолубара учествовала у намештању утакмица.

"Kомисије Фудбалског савеза Србије испоштовале су процедуре и изрекле меру по праву и правди. Потврђен је члан 83 Дисциплинског правилника и све до сад одлуке изречене по њему. После одлуке Суда из Лозане, могу да обећам, наставићемо обрачун са режисерима и актерима намештених утакмица. Без компромиса", рекао је Недимовић.

Први човек српског фудбала очекује брзу реакцију ФСС и одлуку о изгледу Суперлиге за наредну сезону.

"Најбитније да имамо чисту ситуацију и у наредним корацима можемо да уђемо у обрачун са актерима намештених утакмица. Брзо ћемо се одредити и према наредној сезони, у року између 48 и 72 сата", закључио је Недимовић.

image