Спорт

Председник Колубаре након казне за намештање: Одлука Суперлиге је нонсенс

Лазаревчани су услед казне ФСС аутоматски испали из највишег ранга, а о свему се огласио и председник клуба
Председник Колубаре након казне за намештање: Одлука Суперлиге је нонсенс© Antonio Ahel/ATAImages

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије (ФСС) изрекла је у уторак казне због "повреде интегритета такмичења", суштински - због договарања резултата.

Као исход тога, ФК Колубара остала је без девет бодова, због чега су аутоматски и испали из Суперлиге Србије, а ту одлуку прокоментарисао је и предсдник клуба из Лазаревца, Драгиша Урошевић.

Колубара је најгоре прошла, пошто су други клубови кажњени само новчано, а све због дојаве УЕФА да су сумњиве утакмице Лазаревчана против Младости ГАТ и Спартака из Суботице. Но, први човек Колубаре рекао је за "Спортски журнал" да је одлука о одузимању девет бодова "нонсенс".

"Не желим да коментаришем одлуку првостепеног дисциплинског органа, како поједини зли језици и опоненти на спортском терену, а изгледа и ван њега, не би ово сматрали притиском на другостепену комисију", почео је Урошевић.

"Међутим, ова одлука је правни нонсенс, донесена без икаквог доказа, на основу информације добијене од УЕФА о могућој злоупотреби, дакле са обавезом да се то утврди у поступку. Нажалост, првостепени орган то није утврђивао него је само без доказа изрекао казну Колубари која очигледно неком смета са статусом Суперлигаша. Велика штета је причињена нашем граду, али и момцима који су поштено носили дрес Колубаре читаве сезоне", истакао је Урошевић.

Подсетимо, осим Колубаре, у други ранг се сели и Младост ГАТ, док ће након последњег кола бити познато која два клуба ће играти бараж са клубовима из Прве Лиге. Угрожени су Раднички Ниш, Младост Лучани, Јавор и Радник.

image