Спорт

Кецмановић избегао дебакл у последњи час - преокрет против Зизуа за полуфинале Гштада

Миомир Кецмановић се пласирао у полуфинале АТП турнира у Гштаду, пошто је после великог преокрета у трећем сету успео да савлада Зизуа Бергса 2:1 (6:4, 3:6, 7:5)
Кецмановић избегао дебакл у последњи час - преокрет против Зизуа за полуфинале ГштадаGetty © Koji Watanabe / Stringer

Српски тенисер је ипак успео да оправда улогу фаворита против квалификанта и 175. тенисера света, пошто је у последњи час спречио тријумф Белгијанца.

Кецмановић је сигурном игром освојио први сет, направивши два брејка. Све је ишло по плану до 3:3 у другом сету, када је почела необјашњива серија Бергса - освојио је пет гемова у низу и седам од наредних осам.

Тако је Белгијанац у трећем сету водио 4:1, а при резултату 5:3 је сервирао и за победу. Ипак, од тада је на терену постојао само један играч - Кецмановић је освојио четири гема у низу и обезбедио пласман међу четири најбоља играча у швајцарском граду.

Кецмановић ће у полуфиналу Гштада, турнира из серије АТП 250, играти против победника меча који играју Перуанац Хуан Пабло Вариљас и Шпанац Алберт Рамос Вињолас. Овом победом, Кецмановић је за сада пројектован да напредује четири позиције и буде 40. тенисер света од наредног понедељка.

Иначе, Србија ће у Гштаду у петак имати још једног представника, пошто ће Хамад Међедовић играти своје прво АТП четвртфинале, против Немца Јаника Ханфмана.

image