Спорт

Суперлига са 16 клубова: ФСС одузео лиценцу Kолубари и избацио је у Српску лигу

Фудбалском клубу Kолубара одузета је лиценца и биће избачен у Српску лигу, одлучио је Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије (ФСС)
Суперлига са 16 клубова: ФСС одузео лиценцу Kолубари и избацио је у Српску лигу© Dusan Milenkovic/ATAImages

Одбор за хитна питања ФСС донео је одлуку о пооштравању правилника о лиценцирању који ће се убудуће примењивати, а на основу тога Савез је Kолубари одузео лиценцу због лажних података које је доставила, Заједница ће Лазаревчане искључити из чланства, док ће их Етичка комисија суспендовати због кршења етичког кодекса.

 Мирослав Север, дисциплински инспектор Фудбалског савеза Србије доставио је пријаву против Kолубаре. Лазаревчанима се на терет стављају кршење Етичког кодекса, из угла члана 80 Дисциплинског правилника ФСС, у којем су и предвиђене казне за учешће у нерегуларностима.

Лазаревчани ће бити пребачени у трећи ранг такмичења, Суперлига као што је и планирано остаје са 16 клубова, а одлука како ће се попунити Прва лига Србије биће донета током недеље.

Kолубара је раније кажњена са девет бодова због намештања резултата, а након што је Суд за спортску арбитражу у Лозани (КАС) смањио казну на шест бодова, ФСС је био принуђен да поново реагује како би се испунили услови за такмичење на свим нивоима.

image