Спорт

Рајс први пут о Арсеналу: Већ видим фудбал на потпуно другачији начин

Деклан Рајс нови фудбалер Арсенала дао је свој први интервју за Скај Спорт од доласка из Вест Хема
Рајс први пут о Арсеналу: Већ видим фудбал на потпуно другачији начинGetty © Tim Nwachukwu / Staff

Везиста се налази са екипом на турнеји у Лос Анђелесу, одакле је поделио своја прва искуства везана за Арсенал.

"Енергија је тако добра. Искрено, од првог тренутка од када сам дошао на тренинг, схватио сам да сви исто размишаљају, не само менаџер, већ цело особље, њихов начин размишљања и менталитет је само победа. Од физиотерапеута преко кувара, до аналитичара, свих иза кулиса, све је у фокусу да будете најбољи што можете да се гурате сваког дана да постанете бољи, боља особа и бољи играч. И мислим да је менаџер Микел управо такав. Као фудбалски тренер, психолошки, он је невероватан и заиста те тера да пожелиш да играш за њега, што је огроман разлог зашто сам дошао у Арсенал", рекао је Рајс.

Стиче се утисак да се репрезентативац Енглеске врло брзо уклопио у нову средину.

"Без икакве сумње је тако. Мислим да су играчи који су ме дочекали у тиму изузетно млади и одлични. Доста њих познајем од раније из репрезентације Енглеске.

Арсенал је као породични тим. Сви су били заиста сјајни. Особље је било јако добро. Већ се осећам као код куће, да будем искрен. Нисам имао осећај да сам нови ту. То је очигледно заиста добро".

 Млади везни играч у редове клуба са "Емирејтса" прешао је овог јула из Вест Хема за обештећење од 122.000.000 евра, захваљујући чиме је постао најскупљи фудбалер у историји енглеског фудбала

Рајс је истакао да је менаџер Микел Артета пресудио да изабере управо Арсенал, иако је као најтраженији фудбалер Премијер лиге овог лета могао да бира где ће наставити каријеру.

"Посматрао сам шта ради Арсенал последње две-три године. Постоји тај наратив да не може да освоји титулу у Премијер лиги, а нико не спомиње колико је сваке године лагано напредовао. Гледао сам начин на који се дешава прогрес и то је нешто што ми се допада. Сваки играч је појединачно напредовао. Потом је уследио разговор са Артетом, који ми је тачно рекао како и где ме види у екипи. Од разговора и рада са њим променио сам начин на који посматрам фудбал. Визија коју он има за Арсенал чини играње узбудљиво. Очекујем повратак клуба на велика врата", закључио је Рајс.

image