Спорт

Звезда убедљивом победом над Војводином стартовала у новој сезони

Фудбалери Црвене звезде победили су Војводину резултатом 5:0 у мечу првог кола Суперлиге Србије
Звезда убедљивом победом над Војводином стартовала у новој сезони© FK Crvena zvezda

Домаћин је пред 16.213 навијача повео већ у 12. минуту са пенала.

Главни арбитар Александар Живковић је дуел Буснића и Олајинке у шеснаестерцу окарактерисао као прекршај, а сигуран извођач најстриже казне био је Жан-Филип Kрасо.

Буснић је у 25. минуту добио другу јавну опомену, пошто је "пожутео" претходно кад је досуђен пенал, а у 45. минту Звезда је дуплирала предност аутоголом Милосављевића.

Kрасо је другим голом на мечу, после асистенције Kангве, повећао на 3:0 у 53. минуту. На 4:0 повећао је резервиста Владимир Лучић у 70. минуту, кад је постигао леп гол са око 14, 15 метара после асистенције Букарија.

Kоначан резултат поставио је Букари у 80. минуту после одличног соло продора.

Звезда ће у другом колу наредног викенда угостити Напредак, док ће Војводина, која је  играла у комбинованом саставу, на терен већ у четвртак, кад дочекује АПОЕЛ у реванш мечу другог кола квалификација за Лигу конференција, а затим ће у недељу у дербију 2. кола Суперлиге угостити Партизан.

Претходно су одиграна још два меча Суперлиге Србије. Нови Пазар је као домаћин савладао крагујевачки Раднички, а стрелци су били Никола Kараклајић у 68. и Марко Обрадовић у 90+4. минуту.

Голом Украјинца Јегвена Павлова у 28. минуту дебитант у Суперлиги Србије панчевачки Железничар је као гост савладао Напредак резултатом 1:0.

image