Спорт

Драговић: Звезда далеко боља него раније, волео бих да извучемо Реал Мадрид у Лиги шампиона

Читаво пролеће се спекулисало да ће Александар Драговић напустити Црвену звезду на крају сезоне, али овог лета од доласка Барака Бахара све се променило
Драговић: Звезда далеко боља него раније, волео бих да извучемо Реал Мадрид у Лиги шампиона© Katarina Kostić

Искусни штопер не само да није отишао, него му је нови тренер доделио капитенску траку што му је улило нову мотивацију, али и одговорност.

Драговић је сада говорио о одлично одрађеним припремама, шефу стручног штаба, новим играчима, Лиги шампиона, као и многим другим темама које занимају фудбалску јавност.

Црвена звезде је у последњем припремном мечу победила Фјорентину резултатом 5:0, али како капитена није било ни у протоколу многи су се запитали шта се са њим дешава.

"Осетио сам мали бол у ложи због чега нисмо желели да ризикујемо, како касније не бисмо створили додатне компликације. Нема потребе за бригом, бићу спреман за почетак сезоне и утакмицу првог кола Суперлиге Србије против Војводине, која се игра у недељу", рекао је на почетку разговора Драговић новинарима.

Стоп еуфорији

Клуб из Љутице Богдана је никад боље одрадио припреме. Освојио је "Премијер куп" у Санкт Петербургу у склопу кога је победио екипе Зенита, Нефчија и Фенербахчеа, да би по повратку у Београд демолирао Фјорентину. Све то допринело је стварању невиђене еуфорије међу црвено-белим навијачима, а клуб од јесени чека историјска сезона у Лиги шампиона, због чега капитен позива на опрез.

"Нисам толико изложен јавности јер слабо излазим из стана од када сам добио бебу. Ипак, чуо сам да влада еуфорија. То може да буде опасно ако олако прихватимо све. Не смемо никако да помислимо да смо најбољи да нам се би обило о главу", рекао је Драговић, па потом наставио:

"Морамо да будемо реални пре свега. Све зависи колико нам жреб буде наклоњен. Није исто ако извучемо Манчестер сити и Реал Мадрид или неке друге клубове да не набрајам сад. Не можемо да утичемо на то ко ће нам бити ривали. Моја жеља је да играмо најбоље што можемо и да се боримо за друго место, јер је то једино што је до нас. Не треба унапаред да се плашимо и превише размишљамо".

Реал Мадрид, Давид Алаба и српски фудбал

Један од најбољих пријатеља Александра Драговића је фудбалер Реал Мадрида Давид Алаба са којим је играо у репрезентацији Аустрије, због чега би волео да буде у групи Лиге шампиона против краљевског клуба.

"Увек када јавно кажем који клуб бих желео за противника деси се да га не извучемо (смех). Али рецимо да бих волео да играм против Реал Мадрида због Давида Алабе".

Јесте ли икада са њим разговарали о Црвеној звезди и српском фудбалу?

"Не, јер он не зна ништа о томе. Можда би утакмица у Лиги шампиона била идеална прилика да се упозна са тим, да види наш стадион и какве дивне навијаче имамо".

Долазак Барака Бахара променио све

Стиче се утисак да је нови шеф стручног штаба Барак Бахар препородио тим. Промена формације, одлична игра на припремама, али и сјајна атмосфера су оно што краси тим Црвене звезде.

"Могу рећи да сам и сам изненађен како смо феноменално одиграли све припремне утакмице. Сада нам остаје да будемо фокусирано како бисмо били још бољи и да не подлежемо еуфорији".

Израелски стручњак је од старта инсистира да екипа игра у формацији са три штопера, што је систем у којем игра доста европских тимова, а Александру је та промена очигледно пријала.

"Није ми било тешко да се привикнем јер сам у Леверкузену у том систему играо пет година. Другачији смо у односу на раније. Са Олајинком и Букаријем смо добили брзину, док нам је Красо дао допринос сјајном тенхиком".

Од фудбалске депресије и неког пролазног незадовољства, спекулисања о одласку, али и наглом преокрету и останку највише је допринео Бахар?

"Помак тима се види. Када је тек дошао у Звезду обавили смо дуг разговор о свему, клубу, тактици, мом статусу, очекивањима...Питао ме је неке ствари о Суперлиги, стању на терену... све то је имало утиацаја".

Они који су имали прилике да виде само делић тренинга црвено-белих могли су да схвате колико све пршти од дуела. Како изгледа Ваш са новим појачањем из Сент Етјеном Красоом?

"Ми смо постали сјајни другари, али на терену то не важи. Како играм, тако и тренирам - јако! Зато на нашим тренинзима све пршти, али тако мора!", кроз смех је завршио разговор Драговић.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner