Спорт

Један Србин стиже у Интер, а директор тражи и нападача: Хоће ли и Митровић на "Меацу"?

Вицешампион Европе кренуо је у потпуну реконструкцију тима чију би "кичму" у следећој сезони могли да чине двојица српских репрезентативаца
Један Србин стиже у Интер, а директор тражи и нападача: Хоће ли и Митровић на "Меацу"?© Dusan Milenkovic/ATAImages

Фудбалер Удинезеа и српски репрезентативац Лазар Самарџић одрадиће у четвртак медицинске прегледе, а потом ће потписати вишегодишњи уговор са Интером.

Према информацијама познатог италијанског инсајдера Фабриција Романа, Самарџић ће у среду допутовати у Милано на финалне договоре са челницима "неразура".

Дан касније на програму су лекарски прегледи, после чега би требало да буде и представљен као ново појачање.

Српски фудбалер би требало да потпише уговор са Интером до јуна 2028. године, а милански клуб ће платити обештећење од 16 милиона евра и послати Ђованија Фабијана у Удинезе.

Самарџић (21) је у Удинезе стигао пре две године из Лајпцига за три милиона евра, а за црно-беле је прошле сезоне одиграо 39 утакмица и постигао је пет голова.

Клуб са стадиона "Ђузепе Меаца" ту не жели да се заустави, па би за нову сезону могао да доведе још једног играча чије презиме се завршава на "ић".

Спортски директор Интер Пјеро Аусилио изјавио је да ће Интер до краја прелазног рока покушати да ангажује квалитетног нападача.

Интер је желео да ангажује досадашњег нападача Вест Хема Ђанлуку Скамаку, који је на крају прешао у Аталанту.

Милански клуб је заинтересован за центарфора Арсенала и америчког репрезентативца Фоларина Балогуна, који је наводно добио понуду да пређе у Монако. Арсенал тражи 50 милиона евра за америчког фудбалера.

"Потребан нам је фудбалер који може да постиже голове. Балогун је један од играча који би могао да пређе у наш клуб, али он није једини фудбалер за кога смо заинтересовани", истакао је Аусилио.

Избор би могао да падне на најбољег стрелца у историји "орлова" – Александра Митровића.

"Митрогол" је на излазним вратима Фулама, а иако му је пропао вишемилионски трансфер у Ел Хилал из Саудијске Арабије, готово извесно ће напустити Лондон, иако се недавно прикључио тренинзима "котаџера".

Претходно су се појавиле информације да је љут на управу клуба и да је поручио најближима да никада више неће обући дрес Фулама.

Некадашњи нападач Партизана, Андерлехта и Њукасла на радару је Интера који је већ кренуо у "офанзиву".

Челници италијанског великана прво су послали понуду од 35 милиона евра, што је Фулам глатко одбио уз образложење да офанзивац вреди далеко више и да је одбијена и боља понуда клуба из Саудијске Арабије.

Ипак, италијански медији наводе да Интер неће одустати и да спрема нову понуду за њега.

image