Спорт

Невил "пецка" Ливерпул: Не можете тако с појачањима, Клоп штити власнике клуба

Легенда Манчестер јунајтеда имала је шта да каже о досадашњим пословима Ливерпула у летњем прелазном року
Невил "пецка" Ливерпул: Не можете тако с појачањима, Клоп штити власнике клубаGetty © Catherine Ivill / Staff

Некадашњи енглески фудбалски репрезентативац Гери Невил изјавио је да је Ливерпулу потребна реконструкција да би остварио врхунске резултате.

Ливерпул је прошле сезоне освојио тек пето место у Премијер лиги и играће Лигу Европе. Клуб са "Енфилда" је током летњег прелазног рока ангажовао само Алексиса Мекалистера и Доминика Собослаја, те Невил сматра да су власници клуба оставили менаџера Јиргена Клопа да сам "извуче" ситуацију.

"Клоп штити власнике клуба, јер мислим да он ради најбољи посао од свих у последњих седам или осам година са буџетом који је има. Међутим, не може тако да настави", рекао је Невил у својој емисији "Оверлап". Он тврди да је фудбалско тржиште шокирало власнике Ливерпула.

"Челси је потрошио много, Арсенал и Манчестер јунајтед такође... Манчестер сити је Манчестер сити. Мислим да се власници понашају као да немају новца за такмичење. Џуд Белингем је коштао 100.000.000 фунти, као и Деклан Рајс, Енцо Фернандес. Али у Ливерпулу и даље стоје на тих 50-60 милиона фунти и тако се осећају удобно", изјавио је Невил.

Невил је уверен да су Ливерпулу неопходна права појачања.

"Они би требало да оду у Брајтон и дају 100.000.000 за Моизеса Каиседа, а они покушавају да доведу некога (Ромео Лавија) из Саутемптона за 40.000.000. Он јесте добар играч, али је Ливерпулу потребан прави посао. Мислим да ће се то вратити власницима. Они не улажу у тим на нивоу на којем то раде преосталих четири или пет најјачих тимова. Таквим приступом не могу да изазову Манчестер сити", закључио је Невил.

image