Спорт

Делегације Чукаричког, ФСС и УЕФА посетили стадион Дубочице

Делегације фудбалског клуба Чукарички, Фудбалског савеза Србије и УЕФА посетиле су у уторак и среду стадион „Дубочице“ и град Лесковац
Делегације Чукаричког, ФСС и УЕФА посетили стадион Дубочице© FK Čukarički

Они су се на лицу места још једном уверили у све капацитете новоизграђеног модерног фудбалског здања, које ће бити домаћин Чукаричком у европским мечевима, најпре у плеј-офу за Лигу Европе против грчког Олимпијакоса или белгијског Генка, потом и у групној фази овог такмичења или Лиге конференције.

Прелеп стадион у „српском Манчестеру“, капацитета 8.136 места, прошао је још једну инспекцију високих званичника УЕФА, које је предводио Словенац Алекс Штолфа. Делегација европске фудбалске конфедерације, заједно са љубазним домаћинима које је предводио Александар Пејчић, детаљно се упознала са свим деловима стадиона “Дубочице”, уједно је и домаћинима сугерисала шта би требало поправити до првих европских мечева Чукаричког.

На новом стадиону у Лесковцу биће одиграна и тест утакмица за употребу ВАР технологије у понедељак 14. августа, док би пет дана касније на истом месту Дубочица требало да има премијеру у Првој лиги Србије, утакмицом трећег кола против РФK Новог Сада.

"Желео бих најпре да се захвалим љубазним домаћинима из града Лесковца и људима на стадиону „Дубочице“, који су нам омогућили да се у њиховом граду осећамо као код своје куће. Сигуран сам да ће такав амбијент бити и кад Чукарички буде био домаћин у европским утаикмицама, и да ћемо људима у овом граду, али и читавом округу пружити прилику да уживају у врхунским фудбалским представама. Хвала и људима из Фудбалског савеза Србије, Небојши Ивковићу, Немањи Николићу и Љубисавју Секулићу. Наравно, посебну захвалност дугујемо људима из УЕФА, који су нам помогли у припреми организације предстојећих догађаја. Ове утакмице ће за наш клуб бити историјске, али верујемо и за град Лесковац, који ће убудуће, сигуран сам, бити и домаћин националним селекцијама Србије. До првог меча у Европи и дуела плеј-офа за Лигу Европе нема много времена, због тога ћемо се трудити да са људима из града домаћина доведемо све детаље до перфекције", казао је генерални секретар Чукаричког Александар Перин.

Чукарички ће први меч плеј-офа за пласман у Лигу Европе одиграти 24. августа у гостима, док ће реванш бити на програму седам дана касније, против грчког Олимпијакоса или белгијског Генка.

image