Спорт

Почела Суперлига: ИМТ неискусно пао на дебију, Чукарички победио Нишлије

Одигране су прве две утакмице у оквиру нове сезоне домаћег шампионата, а победе су остварили домаћи тимови
Почела Суперлига: ИМТ неискусно пао на дебију, Чукарички победио Нишлије© Dusan Milenkovic/ATAImages

Фудбалери Спартака и Чукаричког уписали су победе у мечевима првог кола нове сезоне Суперлиге. Суботичани су савладали новобеоградски ИМТ 2:1, док су "брђани" били бољи од Радничког из Ниша 2:0.

Дебитанти у елитном рангу, фудбалери ИМТ-а, повели су у Суботици из пенала већ у 15. минуту, када је први гол у новој сезони Суперлиге постигао Милош Луковић.

Овај 17-годишњак који се већ доводио у везу са бројним страним клубова, затресао је мрежу ударцем из пенала, након што је Андреј Тодороски скривио једанаестерац.

Имао је ИМТ још својих прилика, али дебитанти у Суперлиги су показали неискуство. Неколико одличних шанси нису претворили у гол, а то је сјајним поготком са дистанце казнио Алекса Ђурасовић у 43. минуту, којим је изједначио на 1:1.

У наставку је такође било узбуђења. Лука Луковић је наизглед вратио ИМТ у вођство, али је тај гол био поништен након гледања ВАР снимка. Убрзо, већ у 63. минуту, Спартак је стигао и до преокрета преко Срђана Хрстића, којим су Суботичани стигли до три бода.

За то време, Чукарички је на Бановом брду савладао Раднички из Ниша. Мухамед Бадамоси је "начео" госте у 52. минуту, док је Ибрахима Ндијае у финишу меча решио питање победника. Занимљиво, оба тима су на овом мечу протраћила најстрожу казну.

У деветом минуту је Чукарички добио једанаестерац који Стефан Томовић није искористио, пошто му је голман Нишлија Димитрије Стевановић одбранио ударац. И гости су имали пенал у 30. минуту, али је Саша Марјановић погодио само оквир гола.

У суботу од 21.00 се играју још два меча у оквиру првог кола Суперлиге - Вождовац дочекује Јавор, а ТСЦ екипу Партизана.

image