Спорт

Дуљај: Знао сам колико може мој тим, играчи на осећај шутирали пенале

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај рекао је после елиминације Сабаха и пласмана у плеј-оф Лиге конференције да је био сигуран у пролаз јер је знао да његова екипа може да одигра боље него у првом мечу
Дуљај: Знао сам колико може мој тим, играчи на осећај шутирали пенале© Photo: Dusan Milenkovic/ATAImages

Црно-бели су након 120 минута победом од 2:0 стигли предност гостију, а потом на пенале прошли у плеј-оф (5:4).

"Био сам сигуран у пролаз. Знао сам да мој тим може много боље него у првој утакмици у којој смо подбацили. Сваку добронамерну критику после пораза у Азербејџану смо прихватили. Хвала навијачима, који су нас подржали, као и управи која је одредила популарне цене, надам се да ће остати исте и за Нордсјеланд", рекао је Дуљај.

Ово је велика победа за нас, за целу екипу, и да много значи клубу, додао је тренер црно-белих.

"Играчи су сами одлучивали на осећај где ће шутирати пенале, нисмо желели да цртамо где ће ко да шутне, веровали смо у њих и сви су погодили."

Голман Александар Јовановић истакао је да није он херој, него екипа.

"Желим да нагласим да је херој победе цео тим. Имам добар осећај код пенала и добар скор током каријере. Био сам миран после поновљеног пенала, знао сам да је притисак на њему и да могу опет да му одбраним. Свесни смо да неће бити лако против Нордсјеланда, али ми смо Партизан и играћемо да прођемо даље."

Самед Баждар је ушао у игру у другом полувремену и постигао гол у пенал серији.

"Играли смо паметно, нисмо срљали, чекали смо шансу, веровали смо да ћемо надокнадити минус. Могли смо да дамо гол и пре пенала, али најважније је да смо прошли даље. Желео сам да шутирам последњи пенал, мислећи да ће бити одлучујући, али је Јовановић одбраном пенала завршио посао", рекао је Баждар.

image