Спорт

ТСЦ чека паклен жреб у Лиги Европе - ово је списак ривала: Ту су Ливерпул, Рома и Виљареал

Клуб из Бачке Тополе ће на дебију у групној фази УЕФА такмичења чекати неке изузетно тешке противнике
ТСЦ чека паклен жреб у Лиги Европе - ово је списак ривала: Ту су Ливерпул, Рома и Виљареал© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Фудбалери ТСЦ-а нису успели да направе чудо у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, пошто су очекивано елиминисани од португалске Браге укупним резултатом 1:7.

Клуб из Бачке Тополе неће много жалити за поразима на дебију у квалификацијама за најјаче европско такмичење, већ ће утеху потражити у групној фази Лиге Европе у коју су се аутоматски пласирали.

ТСЦ ће током јесени одиграти још шест европских утакмица и за сада је сигурно да ће се наћи у последњем, четвртом шеширу, на жребу групне фазе који је заказан за 1. септембар.

Познати су поједини учесници групне фазе Лиге Европе, а на основу коефицијената клубова, већ су дата предвиђања да би 32 клуба могла да се нађу на поменутом жребу. Ево коме се дају шансе за такмичење у Лиги Европе (подебљани клубови су се квалификовали, од осталих се очекује да то учине):

  • ПРВИ ШЕШИР: Вест Хем, Ливерпул, Рома, Ајакс, Виљареал, Леверкузен, Аталанта, Спортинг.
  • ДРУГИ ШЕШИР: Славија Праг, Рен, ПСВ, Олимпијакос, Бетис, ЛАСК, Марсеј, Карабаг.
  • ТРЕЋИ ШЕШИР: Слован, Молде, Брајтон, Шериф, Унион, Антверпен, Фрајбург, Спарта Праг.
  • ЧЕТВРТИ ШЕШИР: Макаби Хаифа, Штурм Грац, Тулуз, Жалгирис, ТСЦ, Сервет, Панатинаикос и Раков.

Наравно, до коначног списка свих противника могуће су промене, а то ће бити познато након завршетка плеј-офова Лиге шампиона и Лиге Европе 31. августа.

image