Спорт

Партизан упалио моторе: Велике амбиције, главно појачање у наредним данима

Тренер Партизана, Жељко Обрадовић, изјавио је да клуб са великим амбицијама улази у припремни период за нову сезону
Партизан упалио моторе: Велике амбиције, главно појачање у наредним данима© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bs

Тренер црно-белих окупио је играче и одржао први тимски тренинг.

На тренингу су били Кевин Пантер, Зек Ледеј, Балша Копривица, Џејмс Нанели, Урош Трифуновић, Ален Смаилагић, Данило Анђушић, Тристан Вукчевић и Ђорђије Јовановић, као и нови играчи Огњен Јарамаз, Матеуш Понитка, Френк Камински и Пи Џеј Доужер.

Алекса Аврамовић се налази са селекцијом Србије на Светском првенству у Манили.

"Са великим амбицијама улазимо у припремни период. Ово лето је веома интересантно, јер је дошло до неких промена у играчком кадру. Окупили смо се да одрадимо први тренинг, а већ сутра идемо на Копаоник. Направили смо план и програм у нешто краћем времену него што је то уобичајено, али мислим да је разлог тај што ће сезона пред нама бити веома захтевна и напорна", објаснио је Обрадовић.

"У прва четири месеца када будемо почели у октобру, имаћемо 42 утакмице. Огроман је то број утакмица и сматрао сам да је важно да се играчи добро одморе и да напуне батерије у сваком смислу за предстојећи период који је испред нас", рекао је Обрадовић.

Како је истакао, клуб је још активан на тржишту.

"Наравно да у овом тренутку нисмо комплетни, али оно на чему мора да буде фокус јесте добар рад, а новим играчима пре свега време да се упознају са нама и да би упознали начин на који желимо да играмо. То је у овом тренутку главни циљ. Фали нам пре свега Аврамовић који је са репрезентацијом на Светском првенству и изузетно смо срећни и задовољни што је Алекса део репрезентације. Недостаје нам мали Дрезгић који се сутра прикључује. И даље смо на тржишту, али не желимо да журимо. Видећемо шта нам је још потребно од евентуалних појачања."

На тренингу Партизана нашао се и некадашњи играч Будућност Данило Николић.

"Данило Николић је ту јер нема клуб. Нама значи да помогне и да ради са нама на тренингу. Мислим да ће и њему и нама ова сарадња пријати", закључио је Обрадовић.

Предсеник клуба, Остоја Мијаиловић, рекао је да у наредним данима очекује главно појачање за наредну сезону.

"Видели смо данас екипу. Оно што је важно напоменути да наш ростер још није завршен, ангажоваћемо најмање једног, а највише два играча у наредном периоду. Очекујем да кроз неколико дана завршимо наше главно појачање", открио је Мијаиловић.

Он је оценио да је Партизан имао одличну сезону, али да жели да наредна буде још боља.

"Иза нас је добра сезона, испунили смо све спортске циљеве, а и организација клуба је била на високом нивоу. Ове године желимо да буде на још бољем, да наши навијачи и сви људи који дођу у Арену и купе карту, имају најбољу могућу организацију, да можемо да им вратимо на одређени начин због тога што верују у ово што радимо", изјавио је Мијаиловић.

image