Спорт

Обрадовић: И наши навијачи су шампиони, финале какво заслужују Партизан и Звезда

Тренер Партизана Жељко Обрадовић после освајања титуле у АБА лиги захвалио се навијачима, држави, играчима и стручном штабу и истакао да у клубу сви осећају понос због великог успеха
Обрадовић: И наши навијачи су шампиони, финале какво заслужују Партизан и Звезда© ABA liga/Emilija Jovanović

Партизан је победио Звезду у "мајсторици" резултатом 96:85 и стигао до седмог трофеја у регионалном такмичењу, а Обрадовић је урадио оно за шта је доведен.

"Једна ствар која је мени лично највеће задовољство вечерас, а то да је утакмица протекла у сјајној атмосфери и да су навијачи показали да су прави шампиони", почео је Обрадовић на конференцији.

"Оволики број навијача, а није виђено ништа што је нерегуларно – нити један новчић, нити један папир није упао на терен. Треба им честитати јер су били уз нас, оборили све рекорде и направили финале какво заслужују Партизан и Звезда."

Жоц се више пута захвалио "гробарима" који су носили тим током читаве сезоне.

"Без њих сигурно не бисмо били овде."

Он је потом покушао и да мало анализира последњу утакмицу са "вечитим" ривалом.

"Играли смо против изванредног тима, Звезда има велики квалитет. Разлика од 20 поена је нешто што је много у оваквим утакмица, али је Звезда нашла снагу да се врати. Мислим да нас је мало стигао и умор, покушао сам да неким изменама освежим тим и на крају смо успели да остваримо и убедљиву победу."

Црно-бели су шампиони после пуних 10 година.

"Освојили смо титулу за Партизан после ко зна колико година и на то смо веома поносни."

Он се захвалио свим људима у клубу, стручном штабу и управи, а посебну захвалност је показао играчима Партизана.

"Још једном бих се вратио на главну импресију. Атмосфера је била онаква какву заслужују Партизан и Звезда, причало се само о кошарци и драго ми је да је тако", закључио је Обрадовић.

image