Спорт

"Две године је прошло од финала, сви знају какве су ноћне сесије на 'Артур Ешу"

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да је задовољан како је играо у првом колу Ју-Ес опена
"Две године је прошло од финала, сви знају какве су ноћне сесије на 'Артур Ешу"© Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Ђоковић се пласирао у друго коло Отвореног првенства САД у Њујорку, пошто је победио Француза Александра Мијеа 6:0, 6:2, 6:3 и обезбедио повратак на прво место АТП листе.

"Знао сам да ће бити каснији термин за мене и каснији старт, али нисам бринуо због тога. Одиграо сам одлично. Изашао сам на терен са много узбуђења и нестрпљења. Две године је прошло од финала", почео је Ђоковић.

"За сада све иде савршено. Титула у Синсинатију, први меч овде прошао изванредно. Прва два сета изванредна, трећи сет је пао мало ниво игре. Одиграо сам на веома високом нивоу. Надам се да ћу одржати ниво игре и интензитета. Концентрисан сам. Почеци мечева на последња два гренд слема нису били баш најбољи у поређењу са Аустралијан опеном. Овде ми је додатни фокус да изађем са високим нивоом тениса и интензитета. То се и остварило."

Победом против Мијеа обезбедио је повратак на прво место светске ранг-листе.

Србин ће 11. септембра преузети челну позицију од Шпанца Карлоса Алкараза.

"Вероватно сам имао одговор за сваки његов ударац. Све у свему, веома сам задовољан начином на који се осећам, начином на који играм. Надам се да ћу да задржим тај ниво. Тек је почетак турнира, али већ ми се свиђа ниво тениса."

Српски тенисер је последњи пут играо на Ју-Ес опену 2021. године када је у финалу поражен од Руса Данила Медведева (6:4, 6:4, 6:4).

"Овај турнир је видео толико историје и толико борби, сви знају да су ноћне сесије на стадиону 'Артур Еш' најгласније, најенергичније, то је ехо због крова и све заједно. Њујорчани воле свој тенис, остају веома касно јер им је узбудљиво и ја то волим. Сваки гренд слем има свој шарм, Вимблдон је потпуна супротност, овде је све забава, добра енергија, ако можете да се храните тиме биће вам веома забавно", закључио је Ђоковић.

Новак ће у другом колу играти против Шпанца Бернабеа Запате Мираљеса.

image