Спорт

УЕФА је изабрала - Ерлинг Холанд је играч године

Нападач Манчестер ситија изабран је за најбољег играча у сезони 2022/23

Међу тројицом финалиста су била двојица играча Манчестер ситија - Ерлинг Холанд и Кевин де Брујне, а, помало изненађујуће, ту је био и Лионел Меси, као доскорашњи играч Пари Сен Жермена.

Након жреба за групну фазу Лиге шампиона, у "Грималди форуму" у Монаку, УЕФА је прогласила Норвежанина за најбољег играча године.

"Почаствован сам. Много талентованих играча има у Европи који су, такође, могли да освоје ову награду, па сам изузетно захвалан свима који су гласали за мене. Имамо сјајан тим и ова награда не би била могућа без подршке саиграча, тренера и свих запослених у клубу. Имали смо невероватну сезону и сада желимо да поновимо прошлогодишњи успех", рекао је Холанд за клупски сајт.

Холанд је претходно проглашен за набољег играча Европе, али у избору колега играча, као и за најбољег играча Премијер лиге 

Норвежанин је предводио Манчестер сити до три трофеја у претходној сезони - освојио је Премијер лигу, Лигу шампиона и ФА Куп.

Оборио је рекорд Алана Ширера и Ендија Кола, по броју голова у једној сезони Премијер лиге - постигао је 36, док је укупно у свим такмичења постигао 52.

Био је и најбољи стрелац Лиге шампиона, у којој је 12 пута затресао мрежу.

image