Спорт

Богдановић после 12 промашаја: Најглупље сам одиграо, изгубио сам главу

"Орлови" су прокоцкали 16 поена предности и трећу годину заредом у важним сусретима забележили пораз против Италије

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Богдан Богдановић изјавио је након утакмице са Италијом да је у трећој четвртини изгубио главу и да су противници то искористили.

Кошаркаши Србије изгубили су у петак од Италије резултатом 78:76 (23:19, 17:23, 19:20, 19:14), у утакмици првог кола друге фазе Светског првенства.

Утакмица попут оне са Европског првенства из 2022. године у осмини финала такмичења. "Орлови" су имали предност од 16 поена, међутим, Италијани су у завршници треће четвртине неутралисали двоцифрену разлику, и у последњем периоду стигли до победе.

"Не знам, безвезе. Ја сам најглупље одиграо ову утакмицу. Превише сам шутирао за три. Они нису могли да бране продоре, требало је више да их ту нападамо. Шта да радимо. Изгубио сам главу у трећој четвртини, а они су то искористили. Направили смо 16 поена разлике, а онда смо пали. Да кажем да су нас добили на искуство", рекао је Богдановић српским новинарима.

Наредни меч игра се за два дана са селекцијом Доминиканске Републике.

"Морамо да се дигнемо, нисмо испали још увек, то је добро. Треба да победимо Доминикану са што већом разликом. Идемо даље, шта сад, једна тешка утакмица је била", истакао је капитен Србије.

"Орлови" и даље имају шансу да се пласирају у наредну фазу такмичења, али ће у недељу морати да савладају селекцију Доминиканске Републике.

image