Спорт

Сензација - Литванија тукла Американце и склонила их са пута Србије!

У мечу који је одлучивао о имену противника Србије у четвртфиналу Мундобаскету, неочекивану победу однела је балтичка селекција, па ће они на мегдан "орловима" 5. септембра

Кошаркаши Литваније направили су сензацију на Светском првенству, пошто су у последњем мечу групе Ј савладали селекцију Сједињених Држава 110:104 и тако склонили Американце са пута Србије у нокаут фази.

У изузетно драматичном сусрету који је Литванија отворила фуриозном првом четвртином резултатом 31:12, па ће након њиховог невероватног тријумфа они бити ривали Србије у четвртфиналу Мундобаскета.

Литванија је сјајном тимском игром казнила ноншалантност Американаца, шутирали су готово без грешке, створивши велику предност коју су до краја сусрета успели и да одрже.

Играло се на крају у пенал завршници, али је Литванија задржала смиреност и предвођена серијом расположених играча успела да закаже дуел са Србијом. Код Литваније је чак седам играча убацило двоцифрен број поена, а са 15 убачених поена их је предводио Ваидас Кариниаускас.

У редовима "дрим тима", Ентони Едвардс је убацио 35 поена, али ни то није било довољно. Американци су показали своје слабости, а сада ће у четвртфиналу играти против Италије, првопласиране екипе из групе у којој је била Србија.

image