Спорт

Петрушев и Милутинов: Када играмо овакву одбрану - не морамо о нападу да размишљамо

Филип Петрушев и Никола Милутинов презадовољни су игром Србије у четвртфиналу Светског првенства
Петрушев и Милутинов: Када играмо овакву одбрану - не морамо о нападу да размишљамоGetty © Ezra Acayan

Србија је изборила пласман у полуфинале Мундобаскета, пошто јеу четвртфиналу победила Литванију 87:68.

Петрушев је на почетку СП повредио скочни зглоб, али се брзо опоравио, па је на мечу са Литванијом постигао 17 поена, уз шест скокова.

"Мало ме је пореметила повреда на старту турнира. Спречила ме је да покажем своју најбољу игру на данашњем мечу. Међутим, ту је био Никола Милутинов. Он је одлично бранио Јонаса Валанчијунаса, који је један од најбољих играча у НБА лиги. Погодио сам неколико тројки, то ми је дало самопоуздање и после сам наставио са шутевима", рекао је Петрушев новинарима после меча.

Он је на овој утакмици имао шут из игре 7/8, а на терену је провео скоро 18 минута.

"Играли смо физички јаку одбрану, прштало је све на терену од првог минута. Када смо видели како стартна петорка игра одбрану и остали који су улазили на терен играли су још јаче. Када играмо овакву одбрану, немамо шта да размишљамо о нападу", додао је Петрушев.

Милутинов је похвалио екипу и рекао да је свако дао свој допринос.

"Ми смо знали наш квалитет, иако нисмо о томе јавно причали. Знали да имамо потенцијал са Богданом Богдановићем. Стварно ми је драго да смо то свима показали, јер смо добра група момака. Против екипе као што је Литванија мора да се одигра овако. Сви су показали квалитет, сви су одиграли паметно. Заслужена победа за нас и надам се да ћемо тако одиграти полуфинале"", рекао је Милутинов.

Он је исткаао да су се на утакмици са Литванијом виделе емоције.

"Емотивно је било за све нас. Јутрос нам је Бориша Симанић први пут пустио поруку, која нам је дала неку додатну енергију за победу", навео је Милутинов.

Србија ће у петак у полуфиналу СП играти са победником меча између Словеније и Канаде, који је на програму у среду.

image