Спорт

"Орлови" са навијачима послали поруку Симанићу, Бориша се јавио из болнице!

Кошаркаши Србије величанствену победу посветили су саиграчу Бориши Симанићу, који је претходних дана водио борбу у болничком кревету
"Орлови" са навијачима послали поруку Симанићу, Бориша се јавио из болнице!© FIBA

"Орлови" су декласирали Литванију у четвртфиналу Мундобаскета и потом са навијачима послали подршку Симанићу, којем је одстрањен бубрег.

Крилни центар Србије је хоспитализован после једног дуела у мечу са Јужним Суданом, а због компликација су лекари били приморани да му одстране бубрег.

Велики шок преживела је цела екипа која је константно уз свог саиграча, а то су препознали и навијачи у Манили, након тријумфа над Литванцима – 87:68.

Они су певали са играчима и пожелели Симанићу брз опоравак.

"Држи се, Бориша", поручио је селектор Светислав Пешић у разговору за "Спортклуб".

Никола Јовић је рекао да им се Бориша јавио из болнице.

"Сјајан осећај и још боље јер смо сви заједно показали колико можемо да одиграмо и пре свега у одбрани су то сви видели и много ми је драго због момака јер су заслужили ово. Бориша нам је први пут послао поруку, па му желимо да се опорави и волимо га као брата", рекао је Јовић.

Алекса Аврамовић је поздравио све у Србији и подвукао да му је велика част што носи дрес репрезентације.

"Желимо да обрадујемо земљу, Боришу, сваки тренутак је за њега. Почаствован сам што имамо прилику да представљам Србију. Свако зна шта ради, свако зна свој посао", рекао је Аврамовић после меча.

image