Спорт

Медведев срушио Алкараза и заказао финале са Ђоковићем

Рус је покварио "журку" Шпанцима који су очекивали нови тениски класик у финалу последњег гренд слема у сезони
Медведев срушио Алкараза и заказао финале са ЂоковићемGetty © Matthew Stockman

Данил Медведев биће противник Новаку Ђоковићу у финалу Ју-Ес опена, пошто је у ноћи између петка и суботе савладао Карлоса  Алкараза.

Медведев је одиграо сјајан меч и срушио још неколико дана првопласираног играча на АТП ранг-листи, резултатом 7:6 (7:3), 6:1, 3:6, 6:3.

Московљанин је у четвртом међусобном мечу са Шпанцем победио и противника и сумње, како је сам признао, након два лагана пораза у овој сезони.

"Било је много сумњи пред меч, питао сам се шта морам да урадим боље... Срећан сам. Рекао сам да морам да играм 11 од 10, а играо сам 12 од 10, осим у трећем сету. Толико је млад, а већ је двоструки гренд слем шампион, број 1... Мораш да будеш бољи од себе да би га победио, и ја сам то био", рекао је Медведев:

"Трећи сет није био тако лош, нисам имао прилика на његов сервис, али осећао сам да нисам далеко. На 1:1 у четвртом сам спасао брејк лопте, то је било кључно. Онда је то био тај дуг гем, он је мало промашивао, што није често."

Није се чинило на почетку меча да ће бити тако јер је Карлитос боље отворио сусрет, али је пропуштао брејк лопте. Средином првог сета Данил је стабилизовао игру и онда у додатном гему дошао до предности.

У тим тренуцима му је противник поклонио неколико поена, а Медведев умео да искористи поклон и "моментум" пребаци на своју страну.

Добио је први сет, а онда протутњао кроз други, погађајући неке невероватне пасинг-шотове.

Очекивано, уследио је одговор Алкараза, који је успео да у одузме сервис у трећем сету и смањи на 2-1, па смо добили драму на стадиону "Артур Еш".

Публика се укључила, много шпанских навијача је покушало да омета Руса, који се није дао. Ако су пасинг-шотови у другом били невероватни, онда су у четвртом сету били још бољи.

Момак из Мурсије имао је неколико спектакуларних волеја, али ни они нису били довољни да се спречи пораз.

На крају, Медведев је посао завршио за нешто мање од три и по сата и дошао до свог трећег финала на Ју-Ес опену у последњих пет година.

"Публика је била невероватна данас, апсолутно невероватна. Имали смо неке луде поене, осетио сам да има љубави за обе стране. Једини проблем је викање Шпанаца између првог и другог сервиса, били су мало очајни, али није помогло, сада могу да иду да спавају. Последњи гем, спасао сам брејк лопте, стегли смо се обојица, али успео сам", закључио је Медведев.

Тамо га чека Ђоковић, који је претходно елиминисао домаћег представника Бена Шелтона максималним резултатом.

Њих двојица ће 15. пут у каријерама укрстити рекете, а Новак, који игра 10. финале у Њујорку, укупно 36. и бори се за 24. пехар, води 9-5 у победама.

Велико финале је на програму у недељу од 22.00 по средњоевропском времену.

image