Спорт

Кирјос због Новака оплео по новинару: Идиотско питање, он је највећи спортиста свих времена

Аустралијанац још једном показао колико високо мишљење има о Новаку Ђоковићу
Кирјос због Новака оплео по новинару: Идиотско питање, он је највећи спортиста свих временаGetty © Graham Denholm / Stringer

Ник Кирјос готово читаву сезону не игра тенис, али је веома активан на друштвеним мрежама и поново се огласио због Новака Ђоковића.

Од понедељка поново најбољи играч на свету је добио, после победе над Тејлором Фрицом и пласманом у полуфиналу Ју-Ес опена, питање на конференцији за медије које се Аустралијанцу није допало.

Један амерички новинар питао је Ђоковића зашто је током мечева тако груб према члановима тима, осврћући се на његову честу комуникацију са својим боксом, али и ситуацијом да је једну особу из ложе избацио током дуела са Фрицом.

"Ко није? Ко није тежак? Видите, мени је стало до ове професије и схватам је врло озбиљно. Знам да је и многим другим играчима стало, очекујемо највиши ниво посвећења, укључења људи из нашег тима у све то, као што они то очекују од нас. Интензитет је ту, у врелини битке, много различитих ствари може да се уради на терену, али ми смо тим, држимо се заједно, кроз добра и лоша времена. Захвалан сам што имам овакав тим", одговорио је између осталог Новак.

Кирјос није могао да прећути на питање новинара, па је на друштвеној мрежи "X" објавио карактеристичан коментар.

"Типично идиотско питање. Овај момак је вероватно највећи спортиста свих времена. Јасно је да никад није био на такмичењу достојног нивоа у свом животу", поручио је Кирјос.

Момак из Канбере је због повреде колена пропустио читаву сезону и очекује се да ће се вратити тек 2024. године.

Што се Ђоковића тиче, он ће се за финале последњег гренд слема борити са још једним домаћим представником – Беном Шелтоном.

image
VV inauguration
banner