Спорт

Ненајављени ратници Србије

Светска кошаркашка федерација (ФИБА) је у ауторском тексту на званичном сајту истакла огромне улоге Алексе Аврамовића, Дејана Давидовца и Огњена Добрића у величанственом успеху Србије и пласману у финале Мундобаскета
Ненајављени ратници СрбијеGetty © Yong Teck Lim

У тексту који носи наслов "Српски ненајављени ратници: Аврамовић, Давидовац и Добрић" истиче се изузетан допринос дебитаната на Светском првенству.

Сва тројица су имали изузетно важне улоге испод оба коша у победи над Канадом 95:86 у полуфиналу Мундобаскета.

Аврамовић је меч окончао са 10 поена, две асистенције и две украдене лопте за 16 минута проведених на терену.

Добрић је поставио лични рекорд Мундобаскета са 16 поена, скоком, асистенцијом и блокадом за 28 минута.

Давидовац је постигао четири поена, имао пет скокова, од чега три кључна у нападу, а уз то је имао и по једну асистенцију и украдену лопту за 21 минут на терену.

Посебно се истичу и дефанзивне партије Добрића и Аврамовића који су затворили канадске најопасније играче и офанзивно их лимитирали.

"Захваљујући њиховим партијама стигли смо до двоцифрене прердности, било је то невероватно. Њихове партије су нам учиниле утакмицу много лакшом. Они су заиста изузетни кошаркаши, људи могу много да науче од њих", рекао је капитен Богдан Богдановић.

Аврамовић је истакао да сви у екипи испуњавају оно што од њих тражи селектор Светислав Пешић.

"Завршили смо посао. Сви смо знали шта морамо да урадимо. Морам да играм одбрану на беку, Богдан мора да даје поене. Сви морамо да радимо оно што селектор тражи од нас", рекао је Аврамовић.

Давидовац је истакао тимску игру Србије.

"Ми смо добар тим. Имамо неколико звезда, али сви имамо своје улоге које пратимо и зато играмо као што смо данас", рекао је Давидовац, а преноси сајт ФИБА.

"Орлови" ће се за светски трон борити са Немачком у недељу од 14.40.

image