Спорт

Медведев: Новак ће бити 10 пута бољи него када сам га победио у финалу

Двојица великих ривала састаће се у репризи финала из 2021. године, када је Рус дошао до највећег успеха у каријери
Медведев: Новак ће бити 10 пута бољи него када сам га победио у финалуGetty © Al Bello

Новак Ђоковић и Данил Медведев играће у недељу од 22 часа по средњоевропском времену финале Ју-Ес опена.

Биће то реприза њиховог меча на истом овом месту пре две године, када је Медведев дошао до највећег трофеја у каријери, али исто тако спречио Ђоковића да комплетира пехаре на сва четири гренд слема у тој сезони.

Међутим, после победе над Карлосом Алкаразом у полуфиналу, Медведев је истакао да га сада очекује још тежи посао.

"Као што сам рекао – Новак, када изгуби, никада није исти после. Дакле, другачији је. Менталитет је другачији. Зато има 23 гренд слем титуле, колико мастерса, недеља на првом месту... Биће 10 пута бољи него што је био тог дана. Морам и ја да будем 10 пута бољи, ако желим да га победим. То је оно што ћу покушати да урадим", рекао је Медведев.

Одиграо је Московљанин турнир каријере тада, заслужено освојио титулу, а онда се присетио како је проживљавао тренутке пред победу.

"Најјача успомена ми је последњи сервис, јер сам направио неке дупле грешке, мислим две или три на меч лоптама. Код резултата 40:15, опет дупла. Морао сам да сервирам и одиграм поен. Убацујем сервис. Видим да сам погодио. Видим га далеко од лопте и некако успева да додирне лоптицу. Скоро да је прошла. Ох, Боже. Није прошло. То је највећа успомена."

Њих двојица ће 15. пут у каријерама укрстити рекете, а Новак, који игра 10. финале у Њујорку, укупно 36. и бори се за 24. пехар, води 9-5 у победама.

Ипак, занимљиво је да Данил бољи скор има када је Ђоковић први на свету, а не слабије пласиран.

"Смешно је то што кажеш – статистика. Он још није број један. Али добро, ако желимо да се нашалимо, мислићу да је од следећег понедељка први, тако да буде као да играм против броја један."

"Генерално, не знам ове статистике. Мислим да нема много везе са оним што се дешава на мечу. Као што сам рекао, баш ме брига да ли је он број један или два. Он је Новак Ђоковић и желим да покушам да га победим (смех)", закључио је Данил.

image