Спорт

Стојковић: Радује ме реакција играча после пораза од Мађарске

После победе над Литванијом у квалификацијама за Европско првенство селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси рекао је да је задовољан како су репрезентативци одиграли после пораза од Мађарске
Стојковић: Радује ме реакција играча после пораза од Мађарске© ATA Images

"Kључно је било што су мотивација и трчање били на нивоу", рекао је Стојковић, па потом наставио:
"Радује ме однос и реакција играча. Доминирали смо и показали однос према националном дресу, што је најважније".

Селектор Србије је честитао Александру Митровићу на постигнутом хет-трику.

"Шта рећи, осим честитати му. Није лако дати три гола. Показао је светску класу. Наравно, потребне су му и квалитетне лопте, али његова одлучност и кретња су се оно што је показао и вечерас. Видело се колико нам значи".

Стоковић је за дуел са Литванијом направио чак шест промена у односу на претходни дуел са Мађарима.

"Онај ко је паметан, схватиће! Најавио сам промене после утакмице са Мађарском, рекао сам да ће бити и тактичких корекција. На крају смо одиграли одличну утакмицу, све је било перфектно, али наравно увек има простора за напредак".

Није заборавио селектор фудбалера да честита и кошаркашима на освојеном сребру на Светском првенству у Манили.

"Играчи су ме питали да ли могу сви заједно да гледају финале кошаркаша, наравно да сам им дозволио, а ја сам гледао у својој соби док сам припремао меч са Литванијом. Није ме то омело. Пратио сам их и навијао током читавог првенства. Желим да им честитам, како кошаркашком савезу, Даниловићу, Тарлаћу, играчима и посебно селектору Светиславу Пешићу, на једној феноменалној презентацији. Без обзира што су освојили сребро, за мене су они златни. Нема разлог зашто бисмо били тужни, учинили су нас поносним и мислим да их Србија још више воли".

Први наредни квалификациони меч изабраници Драгана Стојковића играју 14. октобра против Мађарске у Будимпешти. Три дана касније у Београд стижу Црногорци.

image