Спорт

Доктор Радовановић: Симанићу специјални кревет у авиону, екипа имала проблеме пред финале

Доктор репрезентације Србије Драган Радовановић рекао је пред полетање експедиције репрезентације из Маниле за Београд да ће Бориша Симанић имати специјалан третман у авиону и истакао да су пред финале здравствене проблеме имала два најбоља играча "орлова", капитен Богдан Богдановић и центар Никола Милутинов
Доктор Радовановић: Симанићу специјални кревет у авиону, екипа имала проблеме пред финале© Antonio Ahel/ATAImages

Радовановић се прво осврнуо на вест да ће се и Симанић вратити у Србију са саиграчима.

"У задњем делу авиону је направљен кревет у коме ће бити Симанић, око њега ће бити медицинска екипа. Анестезиолог и анестетичар из ’Драгише Мишовића’ су стигли још прексиноћ. Они, физиотерапеут и ја ћемо бити уз њега. Нормално, и мајка и девојка. Молим само за пажњу и приватност. Тек је прошло седам дана од операције, то је све свеже. Он је добро, али може лако да се умори. Само молим за мало приватности", рекао је Радовановић.

Доктор је рекао и да је Огњен Добрић, који је финални меч напустио после само два минута и 20 секунди због повреде, имао озбиљну дисторзију зглоба.

"Синоћ после меча је било касно, не због нас, него због услова овде, па нисмо могли да направимо рендгенску слику. Урадили смо прву помоћ и збрињавање и наравно све ћемо урадити, и магнетну резонанцу и скенер, када дођемо у Београд. Он ће наравно имати терапију и у авиону, углавном крио-терапију. И онда ћемо да дамо процену повреде кад направимо дијагностику. И на снимку се види колико озбиљно изгледа. Он је неколико пута пре тога имао угануће зглоба, ја се надам да тај зглоб ипак и пре тога био релативно лабав, да та повреда неће бити толико озбиљна".

Он је говорио о проблемима Богдановића и Милутинова пред финални меч против Немачке.

"Милутинов је добио ударац у лист у утакмици са Kанадом. Имао је болове. Припремили смо га да може да игра. Богдановић је непосредно пре почетка финала осетио малаксалост, слабост, као да почиње вирусна инфекција, одмах смо интервенисали терапијама. Релативно брзо смо га довели у стање да може да игра. Он је одиграо целу утакмицу, видели сте", закључио је Радовановић.

image