Спорт

Карпин пред гостовање Катару: Не знам како ће услови утицати на репрезентативце Русије

Фудбалска репрезентација Русије ће од 17:15 по средњеевропском времену одиграти пријатељски меч у гостима против Катара, а селектор Валериј Карпин истиче да његови изабраници нису навикли на временске услове које су затекли
Карпин пред гостовање Катару: Не знам како ће услови утицати на репрезентативце РусијеGetty © Epsilon / Stringer

Руском националном тиму је од фебруара прошле године због дешавања у Украјини забрањено да игра званичне фудбалске утакмице, а имали су потешкоћа да закажу и пријатељске.

Сетите се само каква се фрка дигла када је Русија заказала прошле године меч са селекцијом Босне и Херцеговине, који је на крају отказан јер су капитен тима Един Џеко и његов заменик Миралем Пјанић "подигли буну" код челника тамошњег фудбалског савеза, оптуживши председника Републике Српке Милорада Додика да стоји иза уговарања утакмице.

"Морам да кажем да сам задовољан што смо напокон сви заједно и што ћемо имати шансу да играмо као репрезентација, па макар и пријатељски меч", рекао је на почетку разговора руским медијима Карпин.

У Катару је температура тренутно преко 40 степени, због чега су стадиони полузатворени и климатизовани, што су услови на које нису навикли руски репрезентативци.

"Ово није први пут да сам у Катару, али јесте да играмо на оваквом стадиону и у оваквим условима. Моји играчи нису на то навикли. Не знам како ће играње у таквим условима утицати на њих", рекао је Карпин.

Репрезентативац Русије Дмитриј Баринов у понедељак је прославио свој 27. рођендан, а новинари који су отпутовали са националним тимом су му поводом тога поклонили торту са свећицама.

"Хвала вам на поклону, да није било вас не бих на овај начин ни прославио рођендан. Како сам старији једино што себи и другима желим је добро здравље, остало све није толико битно", рекао је Баринов, па је потом прокоментарисао и утакмицу са Катаром:

"Све је одлично сем врућине. Никада нисам био у прилици на оваквој температури да играм. Ипак, стадион одлично изгледа и надам се да ће користити систем за расхлађивање који поседује. Добро је што је Катар пристао да игра овај меч са нама. Мислим да уопште немају лошу екипу, како неки мисле. Отприлике имају сличан квалитет као Иран, против кога смо играли", закључио је Баринов.

Пријатељска утакмица између репрезентација Катара и Русије игра се од 17:15 на стадиону "Ал Јануб".

image