Спорт

Абазовић: Копање тунела до Вишег суда почело због доласка ФБИ

Премијер Црне Горе је рекао да се почетак копања тунела временски уклапа у период након што је послат захтев америчком ФБИ да помогне у истрази убиства уредник "Дана" Душка Јовановића
Абазовић: Копање тунела до Вишег суда почело због доласка ФБИ© R.R./ATAImages

Премијер Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић је изјавио да није искључено да је копање тунела од приватног стана до депоа Вишег суда у Подгорици, почело због најаве доласка агената ФБИ због случаја убиства Душка Јовановића и да ће случај "Тунел", уколико се реши, дати одговоре на бројне проблеме које је Црна Гора имала везано за организовани криминал у претходних двадесет година.

Абазовић је новинарима у Никшићу рекао да се почетак копања тунела временски уклапа у период након што је послат захтев америчком ФБИ да помогне у истрази убиства уредника "Дана" Душка Јовановића, преноси РТЦГ.

"Није искључено да је копање тунела повезано са најавом доласка агената ФБИ у Црну Гору и та сумња се не треба тек тако одбацити", каже Абазовић.

Абазовић каже да је из депоа Вишег суда украдено више комада пиштоља, пушака и додаје да он сматра да украдено оружје није главни мотив копања тунела већ да је оно послужило само са се случај "замаскира".

"Нисам сигуран да је то главни мотив јер се оружје могло купити на црном тржишту", навео је Абазовић.

Црногорски премијер је поручио и да је лично спреман на полиграфско испитивање ако за тим има потребе и поздравио напоре истражних органа да открију одговорне за копање тунела. 

"Управа полиција и Основно државно тужилаштво, од кад сам део овог система, никад нису спроводили ефикаснију истражну радњу", истакао је Абазовић.

image