Спорт

Београд је престоница баскета – Србија освојила светско финале највећег 3х3 турнира

Београд је поново био светска престоница баскета и наши момци су још једном показали да су без премца у овом све популарнијем спорту
Београд је престоница баскета – Србија освојила светско финале највећег 3х3 турнира© Instagram screenshot/redbullhalfcourt

Екипа Србије, коју су чинили играчи 3х3 тима Гардош, као тријумфовали су као домаћини светског финала "Red Bull Half Court", највећег глобалног баскеташког турнира.

Они су на путу до титуле декласирали и Сједињене Америчке Државе, а онда у финалу били бољи од Пољске после продужетка, резултатом 11:9.

Лазар Поповић, Алекса Раичевић, Никола Михајловић и Лука Стефановић, који је уједно био и МВП турнира, показали су још једном да се најбољи баскет игра у нашој земљи.

Они су тако наставили успехе репрезентације, која је прво дошла до светске круне пре неколико месеци, да би прошле седмице доминацију потврдила и петом узастопном титулом на "старом континенту".

У финалу на Калемегдану је виђена велика борба Србије и Пољске и константна резултатска "клацкалица".

Први до вођства стигли су Пољаци, Србија је узвратила и преокренула, али је финиш сусрета поново припао ривалу.

После десет минута игре, колико траје утакмица у овом формату, на семафору је писало 9:9 и победника су одлучили продужеци.

По правилима такмичења, тријумф односи екипа која прва постигне два поена.

То је учинио Никола Михајловић, који је истрчао из блока и ван линије 6,75 погодио само дно мрежице, за одушевљење великог броја присутних гледалаца.

У женској конкуренцији Египћанке су наставиле доминацију у 3х3 баскету.

image