Спорт

Србија дочекала своје хероје, "река" људи поздравила кошаркаше, Новака и баскеташе

Србија је поздравила вицешампионе света, који су на Филипинима исписали нове странице српске кошарке, али и Новака Ђоковића, као и репрезентативце у баскету
Србија дочекала своје хероје, "река" људи поздравила кошаркаше, Новака и баскеташе© РТ Балкан / Матија Јауковић
  • 12. сеп 2023 • 20:51

    20:51

    Новак у сузама: Ниједна спортска нација нема овај дух!

    Са пехаром недавно освојеног Ју-Ес опена у рукама, народу се обратио и најбољи тенисер света - Новак Ђоковић.

    Новак је добио огромне овације и подршку народа испред балкона, који је клицао: "Ноле, ми те волимо".

    "Хоћу да честитам нашим шампионима на феноменалним успесима, не само ове године, већ свих ових година. Хвала им што су прихватили да будем део овог славља", рекао је Ђоковић који није могао да задржи сузе.

    "Као и многи из мојих генерација, ја сам био управо ту, у маси, славио медаље и успехе наших спортиста. Ово је за мене нестварно, имао сам част неколико пута да будем на балкону, ово је неописив осећај", додао је Новак.

    "На свету, ниједна спортска нација нема овај дух, који ми имамо. Живела Србија", закључио је Ноле.

  • 20:42

    Пешић: Осетили смо вашу подршку до Маниле

    "Хвала свима што сте дошли у оволиком броју, ово је невероватно. Понекад се запитам да ли смо ми овакав дочек заслужили, хвала Вам од срца. Верујте, осетили смо вашу подршку чак до Маниле", изјавио је селектор Светислав Пешић.

  • 20:40

    Овације за сребрне кошаркаше

    Спикер на балкону представио је кошаркаше Србије који су освојили сребрну медаљу на Мундобаскету у Манили.

    Громогласним аплаузом и овацијама, навијачи су поздравили кошаркаше, међу којима је и Бориша Симанић, који је добио најгласнију подршку.

  • 20:31

    Орило се "Боже правде"

    Прво је химну Србије "Боже правде" извео дечји хор "Чаролија", а потом су се могле чути и нумере групе "Београдски синдикат", која се обратила народу са балкона.

  • 20:17

    Стигли су Новак и баскеташи

    Српским кошаркашима ће друштво на балкону правити Новак Ђоковић и баскет репрезентација.

  • 20:07

    Пешић: Играмо за Србију, али пре свега за наш народ и навијаче

    Селектор Светислав Пешић рекао је на пријему за кошаркашку репрезентацију да овај тим игра за Србију, али пре свега за народ и навијаче који га подржавају.

    "Оно што смо ми видели, а ви нисте, да су се покидали ови момци да стигнемо овде докле смо стигли'', рекао је Пешић.

    Селектор је истакао да се поноси свим играчима.

    "Гаги, мом великом пријатељу хвала на свему, тренерима и читавом медицинском стафу. То је био један напоран пут до овог циља који смо остварили, а сад нас чекају Олимпијске игре. Тај процес који нас очекује до ОИ биће много тежи него што је био овај до ове титуле или ти одласка на ОИ. Сада су очекивања дефинитивно већа", рекао је Пешић.

    "Оно што смо ми осетили тамо у Манили, а ви нисте могли да осетите и да видите, то је једно одушевљење наших навијача. Можда нисмо били најбројнији, али вероватно најгаснији и то је дало снагу, а истовремено осетили смо народ одавде, путем медија и свега осталог. То је у свлачионици пре и после утакмице повећавало мотивацију и посвећеност, и одговорност играча да знају да иза тима стоје наши навијачи. Ми играмо за Србију, али пре свега за наш народ и навијаче који нас подржавају и ми то осећамо", нагласио је Пешић.

  • 20:06

    Навијачи нестрпљиво чекају своје хероје

  • 19:48

    "Река" људи дочекује кошаркаше и Новака

  • 19:45

    Даниловић: Ово је било прелепо лето за српску кошарку

    Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић рекао је да је ово било прелепо лето за српску кошарку и да жели да искаже дубок наклон и поштовање целом штабу са челу са Светиславом Пешићем.

    "Професору Гаги Радовановићу, он зна због чега. Ово лето је било прелепо лето за кошаркашку Србију. Млади јуниори у Нишу су освојили златну медаљу, 3 на 3 Светско првенство, а затим и Европско првенство и на крају смо постали вицешампиони", рекао је Даниловић.

  • 19:35

    Навијачи пристижу у све већем броју

    Још увек је тешко проценити колико ће навијача дочекати сребрне кошаркаше и Новака Ђоковића, али оно што је сигурно јесте да све већи број људи пристиже испред балкона Скупштине Београда.

image