Спорт

Партизан једва покорио Панчево и оставио Звезду на "минус четири" пред дерби

Пулени Игора Дуљаја су тешком муком успели да стигну до новог тријумфа и тако пренесу притисак на Црвену звезду уочи "вечитог" дербија наредне седмице
Партизан једва покорио Панчево и оставио Звезду на "минус четири" пред дерби© FK Partizan / Miroslav Todorović

Мучи се Партизан из кола у коло, али победе настављају да се ређају. Београдски црно-бели савладали су Железничар у Панчеву 2:1 у утакмици 8. кола Суперлиге Србије.

Тиме је Партизан успео да побегне на чак четири бода предности у односу на Црвену звезду и стигне до деобе прве позиције са екипом ТСЦ-а.

Ипак, био је ово све само не једноставан меч за Дуљајев тим. Партизан је повео преко Матеуса Салдање у 27. минуту након асистенције Михајла Илића, али само неколико минута касније Панчевци су изједначили из пенала. Прецизан са 11 метара био је Александар Ђорђевић.

Наставио је Партизан да доминира на терену, али није све ишло тако лако. Но, до победоносног поготка су успели да стигну и то преко новог појачања Гајаса Захида, који је црно-белима донео шесту победу у седмом мечу у сезони.

Партизан је тако сада на врху изједначен са ТСЦ-ом са 19 бодова, а иза њих налази се Звезда са 15. Управо ТСЦ и Звезда је требало да играју овог викенда њихов дуел, али је он отказан због обавеза екипа у УЕФА такмичењима.

image