Спорт

Бурно у Хумској – велики преокрет и драматична победа Партизана

Црно-бели показали велику психичку снагу, направили преокрет и искористили кикс највећег ривала
Бурно у Хумској – велики преокрет и драматична победа Партизана© Dusan Milenkovic/ATAImages

Фудбалери Партизана победили су после преокрета екипу Радника из Сурдулице 3:2 (0:2) у последњој утакмици седмог кола Суперлиге Србије.

Партизан се вратио из минуса од два гола у утакмици која је обиловала бурним реакција, па у драматичном финишу, пеналом у 98. минуту који је реализовао Бибарс Натхо, дошао до комплетног плена.

Утакмица је имала "врелу" увертиру, пошто су навијачи домаћег тима неколико сати пре почетка ушли на стадион и уништили свечану ложу.

"Гробари" су исекли седишта у ложи и исписали увредљиве поруке, још једном захтевајући оставке чланова управе.

Они се, као и претходне седмице, нису појавили на мечу, а Партизан је на терену извојевао велику победу.

Искористио је кикс Црвене звезде, која је дан раније изгубила од Чукаричког, прескочивши је на табели домаћег шампионата.

Радник је на најбољи могући начин искористио растрзаност домаћих и већ у шестом минуту повео преко Матеје Гашић. Он је фантастичним ударцем погодио горњи леви угао, да би двадесетак минута касније на семафору писало 0:2.

Борко Дуроњић је повео контру три на један, а после одбране голмана Партизана, лопта му се вратила и он је спровео у мрежу.

У међувремену је Натхо погодио стативу, а у завршници првог дела игре Северина је смањио резултат, али је након вишеминутног гледања снимка, судија Дејан Трифковић поништио погодак.

Тада је уследила бурна реакција домаћих играча, сви су кренули ка арбитру, а он показао црвени картон Александру Шћекићу који је насрнуо с клупе.

У наставку је такође било ватромета, прво је Гајас Захид првенцем у црно-белом дресу смањио у 61. минуту, да би двадесетак минута касније Трифковић показао на белу тачку пошто је Салдања оборен у казненом простору.

Исти играч је извео најстрожу казну и изједначио, па је било јасно да ће домаћи ићи на све или ништа.

У 93. минуту Салдања је изнудио још један пенал, овога пута га је оборио Михаило Орешчанин који је зарадио и директан црвени картон. Главни арбитар није имао дилему, а на терену су поново узавреле страсти.

Када су се оне смириле, Натхо је погодио са 11 метара и донео велико славље присутнима у Хумској.

Партизан сада има 16 бодова и налази се на другој позицији, са једним бодом више од Црвене звезде, а три мање од првопласираног ТСЦ-а.

Сурдуличани су на 12. месту са седам бодова из исто толико утакмица.

Партизан у следећем голу иде у госте код панчевачког Железничара, непосредно пред "вечити дерби" у којем ће 27. септембра дочекати Црвену звезду, док ће Радник угостити нишки Раднички.

image